Két filmben is látható lesz a felvidéki Borbély Alexandra a luxemburgi CinÉast filmfesztiválon

Két filmben is látható lesz a felvidéki Borbély Alexandra a luxemburgi CinÉast filmfesztiválon

Bodzsár Márk nagy sikerű Drakulics elvtárs című filmje nyitja október 8-án a luxemburgi CinÉast filmfesztivált, melyben a felvidéki származású Borbély Alexandra is szerepel.

Október 8. és 25. között 13. alkalommal rendezik meg a közép-európai kortárs mozi izgalmas, új alkotásait felvonultató seregszemlét. A fesztivál CinéFocus elnevezésű programját idén a "gazdag filmörökségéről híres és mindig meglepő újdonságokkal, kiváló és merész filmekkel előrukkoló" magyar filmgyártásnak szentelik.

 

 

A programban hat mozifilm és két rövidfilm lesz látható. A luxemburgi közönség megnézheti Bodzsár Márk Drakulics elvtárs, Kocsis Ágnes Éden, Hartung Attila FOMO, Hajdu Szabolcs Békeidő és Orosz Dénes Seveled című közönségkedvenc alkotását.

A versenyprogramba meghívást kapott Felméri Cecília magyar-román koprodukcióban, Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál című alkotása. A filmben egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki egy tóparti házban. A Spirál november 19-én mutatkozik be a magyar mozikban.

 

 

Kölcsey Levente, a locarnói filmfesztivál válogatásában debütált Szünet és Szöllősi Anna Helfer című diplomafilmje is látható lesz a CinéFocus programban.

A Nemzeti Filmintézet és a Balassi Intézet Brüsszel támogatásával megvalósuló CinéFocus keretében fellép a fesztiválon a Canarro autentikus gipsy jazz zenekar, valamint a luxemburgi magyar alternatív rock banda, a Toldi Mike.

ATEMPO.sk / MTI