Tilos lesz minden tömegrendezvény

Visszavonásig Szlovákiában csütörtöktől betiltják a tömegrendezvényeket. Így a tervezett koncertek, előadások mind elmaradnak, kivéve az online eseményeket, amik újra előtérbe kerülnek.

A válságstáb további döntése szerint a városokban és a falvakban kötelező lesz a kültéri maszkviselés, hat főnél több ember pedig nem gyűlhet össze. Az éttermek nyitva maradnak, de ételt csak a teraszokon lehet fogyasztani, illetve elvitelre megrendelni. A fitness és wellness-központok, fürdők, szaunák mind bezárnak. Korlátozzák az üzletek és a bevásárlóközpontok látogatóinak számát és megint bevezetik a nyugdíjasok vásárlási óráit (9 és 11 között).

Ezek az intézkedések addig lesznek érvényben, amíg a napi pozitív esetszámok hétnapos átlaga nem csökken 500-ra - szögezte le Igor Matovic. Az intézkedések célja megfékezni a koronavírus-járvány további terjedését.

A kormányfő úgy fogalmazott: be kell húzni az utolsó vészféket, mert ha ezek az intézkedések nem járnak sikerrel, akkor megint le kell állítani az országot, ahogy az tavasszal történt. Felszólította a lakosságot: mindenki legyen elővigyázatos és tartsa be a korlátozásokat.

EZ, ATEMPO.sk