Szőke Abigél kapta a legjobb színésznőnek járó díjat Kijevben

Szőke Abigél

Kijevben a 17. Kinolitopys Nemzetközi Filmfesztiválon magyar sikerek születtek. Október 11-én hirdették ki az eredményeket és az Akik maradtak film elhozta a fődíjat, Szőke Abigél pedig a Legjobb Női Főszereplő díját nyerte el. GRATULÁLUNK :)

A 2019-es Magyar Mozgókép Szemle legjobb játékfilmje az Oscar-díj szűkített listájára is felkerült a nemzetközi film kategóriában és számos hazai, valamint nemzetközi díjban is részesült már.

Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása a második világháború utáni Budapesten játszódik, a lélekemelő könnyedséggel és melegséggel teli emberi történet a szeretet gyógyító erejéről szól.

 

 

1948, a háború utáni Magyarország. Aladár, a nőgyógyász szinte robotként, precízen, de minden lelkesedés nélkül végzi munkáját az egyik kórházban.1944 vészterhes napjaiban elvesztette feleségét és gyermekeit, azóta céltalanná vált számára az élet. Egy nap a sors elé sodorja Klárát, a 16 éves kislányt, aki hasonló körülmények között vesztette el szüleit és testvérét. A két magányos, súlyos traumákkal terhelt ember egymásra találásának szívszorító története ez a film. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten új életet kezdenek, miközben az idő múlásával a körülöttük lévő világ újra veszélyessé válik, Magyarországon a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

ATEMPO.sk