Borbély Alexandra három filmjét is díjazták hétvégén

A Varsói Filmfesztiválon lesz Borbély Alexandra új filmjének világpremierje

Hétvégén a felvidéki születésű Borbély Alexandra három filmmel is sikerrel szerepelt két filmfesztiválon. A Sitges-i Nemzetközi Fantasztikusfilm Fesztivál Spanyolországban és az A-kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál is programjára tűzött olyan filmeket, melyben a sikeres színésznőt is láthatjuk.

A borzongató mozifilmek nagy presztízsű nemzetközi seregszemléjén a Drakulics elvtárs című filmért Bodzsár Márk a legjobb forgatókönyv díját nyerte.

Lengyelországban Felméri Cecília Spirál című filmjét elismerő oklevéllel jutalmazták, valamint a szlovák-cseh együttműködésben készült Muž so zajačími ušami (A férfi nyúlfülekkel) a Legjobb rendező és az ökumenikus zsűri díját is elhozta.

 

Az 53. Sitges-i filmfesztivál tekintélyes szakemberekből álló zsűrijében többek között Mary Jo Marky, a Csillagok háborúja: Az ébredő Erő és a Lost - Eltűntek sorozat vágója döntött a rangos díjakról. Bodzsár Márk, Jakab Juli és Tasnádi István közreműködésével készült nagy sikerű vámpír-retró-kém-vígjátékát már számos rangos fesztivál tűzte műsorra világszerte és a hazai mozikban 2019-ben a legnézettebb magyar filmek egyike volt.

 

 

Felméri Cecília első mozifilmje, a Spirál világpremierje a lengyel főváros A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján volt. Az első és második filmeket bemutató versenyprogramban a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimi elismerő oklevelet nyert. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache, és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirál november 19-től látható országszerte a magyar mozikban.

 

 

Martin Šulík új filmjének bemutatójára a korlátozások miatt csak jövőre, február 11-én kerül sor. A főszerepben a cseh színész, rendező Miroslav Krobot lesz látható, aki mellett Borbély Alexandra, Oldřich Kaiser, Táňa Pauhofová, Zuzana Mauréry és Zuzana Kronerová is játszik.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Vertigo Média