Áriaesekkel folytatódnak az Opera hétvégi közvetítései

A Kamaraénekes művészek áriaestjeivel folytatódik a hétvégén az OperaLive vetítéssorozata esténként 20 órától az Opera Facebook-oldalán.

A MaszkaBál sorozatban szombaton a 2017/18-as évad Kamaraénekese, László Boldizsár ad áriaestet az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. Széles repertoárjából válogató műsorát nagyrészt az olasz operáknak - Tosca, Parasztbecsület, Aida, A trubadúr, Otello - szenteli, de egy részlet erejéig megidézi szerepét a Sába királynőjéből is. A nézők barokk művek átiratait is meghallgathatják az est zongorakísérője, Szennai Kálmán előadásában. László Boldizsár egyik vendége a Kamaraénekes Szegedi Csaba, a meglepetésvendég pedig egy szívéhez közel álló művész lesz. A Tóth Erika rendezte est műsorvezetője Gyüdi Melitta.

RÉSZLETEK

November 1-jén Szvétek László, a 2017/18-as évad Kamaraénekese válogat kedvenc áriáiból. A MaszkaBál műsorában Mozart, Verdi és Puccini műveinek tolmácsolása mellett Donizetti A csengő című darabjában művészetének komikus oldalát is megmutatja. Egyik vendége Alexandru Agache lesz, akivel a Rigoletto egyik legsötétebb kettősét adja elő, a meglepetésvendég pedig egy pályakezdő művésznő, aki egy bel canto románccal készül a közvetítés nézőinek. Az est rendezője Aczél András, műsorvezetője Mona Dániel, zongorán közreműködik Hidegkuti Pálma.

RÉSZLETEK

November 4-én, az OperaSzerda részeként Offenbach A rajnai sellők című operájának keresztmetszete látható a Hevesi Sándor háziszínpadról élőben. Az opera Magyarországon először 2018-ban mutatkozott be az Erkel Színházban. A keresztmetszetet Kováts Andrea állította színpadra Zöldy Z Gergely jelmezeinek felhasználásával. A közvetítés szereplője Boncsér Gergely (Franz), Gábor Géza (Gottfried), Keszei Bori (Armgard), Szegedi Csaba (Conrad) és Ulbrich Andrea (Hedwig). Az előadás narrátora Mona Dániel, zongorán közreműködik Bartal László.

ITT NÉZD ÉLŐBEN

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Emmer László