Kaliforniában nyert díjat az Apró mesék Kerekes Vicával

Kerekes Vica

Global Vision díjat nyert Szász Attila Apró mesék című romantikus szélhámosfilmje a Cinequest nemzetközi filmfesztiválon San Joséban, melynek az egyik főszereplője a füleki származású Kerekes Vica.

Fény derült a nagy titokra! - OTT VOLTUNK Kerekes Vica közönségtalálkozóján

A Szilícium-völgy népszerű nemzetközi filmfesztiválját, a Cinequest-et tavasszal a koronovírus járvány miatt félbe kellett szakítani. A seregszemle októberben online változatban folytatódott. A fesztivál összesen több mint kétszáz alkotást mutatott be, a díjazottak listáját a napokban hozták nyilvánosságra a szervezők.

 

Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Szász Attila

 

Az Apró mesék közvetlenül a 2. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és a fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

 

 

Szász Attila (Félvilág, Örök tél) 2019-ben bemutatott mozifilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely voltak. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel. A főszerepekben a füleki származású Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente látható. Az Apró meséket számos fesztivál hívta meg programjába. Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült alkotás nemrég elnyerte a Balkán Panoráma Filmfesztivál fődíját Izmirben.

Mától a mozikban a füleki Kerekes Vica új filmje - Apró mesék

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Kovács Tamás