Elhalasztják az V. Nemzeti VERSeny szuperdöntőjét, ahová az izsai Szeles Chloe is bejutott

Elhalasztják az V. Nemzeti VERSeny élő szuperdöntőjét, a verselőadásokat és versklipeket is felvonultató versenyt a rendkívüli jogrend életbe lépése miatt nem tudják megtartani a hétvégén a Nemzeti Színházban - tudatta a Magyar Versmondók Egyesülete.

A fokozatos járványügyi szigorítások mellett korábban korlátozott nézői részvétellel kalkuláltak a szervezők. A jelenlegi intézkedések nyomán viszont az a döntés született, hogy elhalasztják a szuperdöntőt, ahol nem pusztán a versmondásban jeleskednek a résztvevők, de a versfilmek és versklipek révén a mozgóképes műfajban is megmutatják kreativitásukat, tehetségüket.

A döntős versklipes alkotások minden évben százezres nagyságrendű nézőszámot produkálnak. A tavaszi elődöntőn a 260 versenyző közül, akik az internetre töltötték fel a versmondásukat, 138 versmondót juttatott tovább a zsűri és a közönség a középdöntőbe, ahol versklipet készíthettek a résztvevők. A versklipek most is megtalálhatók a Nemzeti VERSeny YouTube-csatornáján.

INTERJÚ SZELES CHLOEVAL

A felvidéki versenyzők közül a egyedüliként az izsai Szeles Chloe jutott a 30 legjobb közé. Kiss Judit Ágnes Szörnyszomszéd című versből készült klippel győzte meg a neves zsűrit (Bakos-Kiss Gábor színművész, Lutter Imre előadóművész és producer, Szabó László kommunikációs szakember, Szűcs Nelli színművész és Wiegmann Alfréd rendező).

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Magyar Versmondók Egyesülete és a Nemzeti Színház idén ötödik alkalommal hirdette meg a Nemzeti Színház főigazgatójának védnöksége mellett zajló, határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt. Az esemény elsődleges célja a versek hétköznapiságának és mindennapi jelenlétének erősítése, a klasszikus és kortárs költészet újszerű, innovatív, filmes tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése. Az idei tematika elsősorban a rendszerváltoztatásra és a kortárs költészetre, emellett Vörösmarty Mihály születésének 200. évfordulójára és a karanténhelyzetre tekintettel a járványra, az egészségre, a bezártságra és az összetartozásra épül.

EZ, ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Bárány János