A Netflix tarolt a Nemzetközi Emmy-díjak virtuális átadásán

A Netflix tarolt a Nemzetközi Emmy-díjak virtuális átadásán

A globális televíziózás legjobb produkcióit elismerő, idén a pandémia miatt virtuálisan megrendezett Nemzetközi Emmy-díjátadó ceremónia két fő trófeáját is a Netflix szerezte meg.

Az online ünnepségen a kétszeres Oscar-díjas brit Glenda Jackson kapta a legjobb színésznő díját az Elizabeth is Missing című szériában nyújtott alakításáért, amelyben egy nyolcvanas éveiben járó, demenciában szenvedő nőt játszik, aki eltűnt barátja után nyomoz.

A legjobb színész Emmy-díját a 13 éves angol Billy Barrattnek ítélte oda a Nemzetközi Televíziós Akadémia. A fiatal színész a Responsible Child című brit tévéfilmben szerepelt, amelyben egy gyilkossággal vádolt gyereket játszott. A megtörtént eseményeken alapuló produkció a legjobb tévéfilm vagy minisorozat díját is elvitte a The Hollywood Reporter beszámolója szerint.

A Netflix streamingszolgáltató a két fő kategória, a legjobb drámasorozat és a legjobb vígjátéksorozat díját is megszerezte: előbbit az indiai Delhi Crime című szériáért, utóbbit pedig a brazil Senki sem figyel című komédiasorozatért.

A For Sama című Oscar-díjra is jelölt, szíriai háborúról forgatott produkció a legjobb dokumentumfilm nemzetközi Emmy-díját kapta.

A virtuális ceremónia fénypontja az Emmy Alapítók Díjának átadása volt, amelyet idén Andrew Cuomo New York-i kormányzónak ítéltek oda a koronavírus-járvány alatt naponta megtartott televíziós tájékoztatója elismeréseként. A televíziós akadémia indoklása szerint Cuomo "mesterien használta fel a televíziót arra, hogy világszerte tájékoztassa és megnyugtassa az embereket".

A ceremónia házigazdája Richard Kind színész volt, aki elmondta: reméli, ez volt az első és egyben az utolsó alkalom is, hogy virtuálisan kellett megrendezni a díjátadót.

ATEMPO.sk / MTI