Tisztelői, pályatársai búcsúztak Balázs Fecótól

Balázs Fecó

Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenészt, billentyűst, énekest, zeneszerzőt, akitől számos pályatársa, tisztelője búcsúzott.

„Bíztam, reménykedtem, hittem! Feldolgozhatatlan veszteség ez...nyugodj békében, drága Barátom!” - írta közösségi oldalán Keresztes Ildikó.

Fischer László gitáros, a Korál együttes alapító tagja a lírai rock egyik legfontosabb hazai képviselőjeként emlékezett Balázs Fecóra.

Mint felidézte, Balázs Fecó a Korál 1978-as megalapításával korábbi együttese, a Taurus munkásságát szerette volna tovább vinni, ez a dallamos rockzene jellemezte aztán a Korált is.

Fischer László elmondása szerint Balázs Fecóval nagyszerű élmény volt együtt zenélni:

"mi ketten jól kiegészítettük egymást, ő inkább a lírai vonalat vitte, én meg a rockost" - idézte fel.

A megalakulás óta eltelt több mint negyven év bizonyítja, hogy a Korál munkássága időtálló dolog - hangsúlyozta Fischer László, aki emlékeztetett a 2018-ban az Arénában adott nagy sikerű jubileumi Korál-koncertre is.

 

Balázs Fecó

 

Mága Zoltán hegedűművész szintén a Facebookon idézte fel mély gyásszal Balázs Fecóval, "a magyar zenei élet egyik legnagyobb kiválóságával" közös fellépéseiket.

Mint közölte, Balázs Fecóval együtt "egy nagy, világra szóló produkcióval" szerették volna megköszönni a koronavírus elleni harcban részt vevők munkáját. "A szomorúság és a fájdalom most embertársaink millióinak tölti el szívét, mert egy ikon, egy legenda hagyott itt minket. Gyászollak zenészként, barátként, rajongódként, családommal együtt. Drága Fecó, nyugodj békében!" - búcsúzott Mága Zoltán.

Hivatalos Facebook-oldalán vett búcsút Balázs Fecótól többek között a Piramis zenekar, Varga Miklós, az Apostol együttes is.

Mi 2019-es felvidéki koncertjén készült fotóinkkal búcsúzunk. Nyugodjon békében :(

 

 

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Cséfalvay Á. András