Ma adják át a Harmónia zenei díjakat – Nézd élőben online

A Harmónia-díj a szlovákiai magyar zenei élet egyetlen szakmai elismerése kilencedik évfolyamába lépett. A díjátadó gálaest - mely először 2011-ben került megrendezésre Lábszky Olivér ötlete alapján - évekig vándorolt az országban, erősítve ezzel az elismerés országos jellegét. A szervezők azonban 2020-ban, már második alkalommal a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban rendezik meg a gálát, mely helyszín vált az otthonává az eseménynek.

Idén a 8 tagból álló zsűri 3 kiváló felvidéki művészt választott ki, akik saját területükön a legeredményesebbnek bizonyultak. Hogy ki nyeri az elismerést csak az utolsó pillanatban, a döntés napján derül majd ki. Lezárult a közönségszavazás is, így 2020-ban közönségdíj is kiosztásra kerül, valamint az életműdíjat is átadják.

Az idei jelöltek Sárközi Pál (prímás), Hodek Dávid (dobos) és Farkaš Árpád (zongoraművész).

ISMERD MEG A JELÖLTEKET

Az ünnepélyes díjátadó gálára ma, december 5-én 19.00 órától kerül és a fellépők között olyan művészek és zenekarok szerepelnek, mint Sipos Dávid és zenekara, a Rácz Cello Quartett, Ruszó Tibi, Szarka Gyula és zenekara és nem utolsó sorban a RÉV zenekar Lakatos Róberttel és Korpás Évával.

Az eseményt idén is közvetítik, így online a Facebookon és a Youtube-on is lehet követni az eseményeket.

EZ, ATEMPO.sk