A Besh o droM jubileumi lemeze a 2020-as év legjobbjai között

A magyar Besh o droM együttes 20 címmel megjelent, jubileumi lemezét is beválogatta a 2020-as év legjobb világzenei albumai közé a World Music Charts Europe (WMCE).

A világ egyik legrangosabb világzenei toplistáját 25 ország rádiós szakembereinek szavazatai alapján állítják össze és teszik közzé havonta, ezekből a szavazatokból áll össze az éves lista minden decemberben.

A World Music Charts Europe Facebook-oldalán tette közzé a 2020-as év legjobb 50 világzenei albumából összeállított lejátszási listáját, amely a zsűrit alkotó ötven világzenei rádiós szakember szavazatai alapján állt össze.

A Besh o droM 20 című, jubileumi lemeze a World Music Charts Europe playlist-jének negyvenedik helyére került fel.

 

 

A Besh o droM 20. születésnapja alkalmából megjelent album magával ragadó energiájú zenei anyagát Kardos Gábor koncertfotói kísérik keményfedeles, impozáns kötetben. A lemezen az együttestől megszokott táncos, pörgetős, magasba emelő hangzás, szép szólók, zenei poénok hallhatók. A jubileumi anyagon tizenkét dal szerepel - avagy "beshodromosan" csocsek -, amelyekből árad az életerő és energia. A tagok három különböző országban élve és alkotva tartják egyben a zenekart és művelik azt a zenei stílust, amely már jellegzetesen a Besh o droMé.

 

Besh o droM

 

DALLISTA

1. Atom Csocsek
2. Száll a kakukk
3. Jamange
4. Hilti turbó
5. Noch dazu
6. Vaságy
7. Pergető
8. Kusbarra
9. Hat hét
10. Bál
11. Piramange
12. Kiskert

 

 

Az együttes tagjai:

Kaszai Lili (ének),
Pettik Ádám (derbuka, kanna, ütőhangszerek, ének),
Barcza Gergely (szaxofon, kaval),
Herr Attila (basszusgitár),
Hámori Máté (gitár),
Csurkulya József (cimbalom),
Seres Vilmos (szaxofon, klarinét),
Molnár Tamás (szaxofon),
Szumper Ákos (dobok).

EZ, ATEMPO.sk / MTI