Ünnepi albumot készítettek felvidéki művészek – jön a lemezbemutató koncert

Ünnepi albumot készítettek felvidéki művészek – jön a lemezbemutató koncert

A Komáromi Jókai Színház és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ megpecsételve a 2020-as év során kialakult szoros együttműködését, az év végén egy karácsonyi zenei albumot készített, melyen a színház művészei mellett további felvidéki magyar előadók adnak elő adventi és karácsonyi tematikájú, hangulatú műveket.

Az Ünnepváró CD megszületésének nem titkolt célja az volt, hogy, ha már a rendezvények megszervezését akadályozza a járványhelyzet, a felvidéki magyar művészek legalább ily módon kapcsolatban maradjanak közönségükkel.

A kezdeményezés ötletgazdája Keszegh Béla, Komárom város polgármestere, a CD zenei rendezője pedig Lakatos Róbert. Ráadásul Komárom városának polgárai, valamint a régió vállalkozói is támogatták a kezdeményezést, így reményeink szerint pár nap és megjelenik az Ünnepváró című karácsonyi album.

A közreműködő művészek

Bárdos Judit
a Beliczay vonósnégyes (Jozef Horváth, Július Horváth, Lakatos Róbert, Rácz Csaba)
Bertók István
Csiba Júlia
Derzsi György
Dráfi Mátyás
Emmer Péter
Farnbauer Péter
Gál Tamás
Hanusz Zoltán
Iván András
Kiss Szilvia
Lakatos Róbert
Másik Lehel
Mokos Attila
Rák Viktória
Sipos Dávid
Vizeli Kuczman Ágnes
Vadkerti Imre
Zsapka Attila.

Mivel a jelenlegi járványügyi rendeletek lehetővé teszik, a két kulturális intézmény vezetői úgy gondolták, a zenei-irodalmi album megjelenését egy lemezbemutató adventi koncerttel ünneplik meg, melyre december 10-én, csütörtökön 19.00 órai kezdettel kerül sor a Komáromi Jókai Színházban.

A koncerten az érdeklődők élőben hallhatják az album anyagát, valamint a helyszínen meg is vásárolhatják a CD-t. Az est házigazdája Szvrcsek Anita lesz.

Az adventi koncert a Kisebbségi Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

ATEMPO.sk
Fotomontázs: ATEMPO.sk