Így emlékeztek meg Balázs Fecóról Mága Zoltán hagyományos újévi koncertjén - nézd újra a TV-ben is (VIDEÓ)

Így emlékeztek meg Balázs Fecóról Mága Zoltán hagyományos újévi koncertjén - nézd újra a TV-ben is (VIDEÓ)

2021-ben is koncerttel indította az évet Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész. A gálaestet akkor online közvetítéssel követhették az érdeklődők, január 17-én vasárnap este 21.15-től viszont a Duna Televízió képernyője előtt élhetik újra a zenei élményt azok, akik a közmédia műsorára kapcsolnak.

A XIII. Budapesti Újévi Koncerten olyan előadók is felléptek, akiket már jól ismerhet a közönség a közmédia A Dal című műsorából.

Mága Zoltán koncertjeinek nemes hagyománya, hogy a klasszikus zene, az opera, a szenvedélyes duettek, valamint virtuóz darabok mellett a könnyűzenei slágerek is teret kapnak, így mindenki megtalálhatja a számára kedves vagy hozzá közelebb álló műfajokat. A hegedűművész ezen a kivételes estén ismételten virtuóz darabokkal nyűgözte le az online közönséget.

A gálaesten többek között fellépett

Komlósi Ildikó, Kossuth-díjas opera-énekesnő
Sümegi Eszter, Kossuth-díjas opera-énekesnő
László Boldizsár, a Magyar Állami Operaház tenorja
Keresztes Ildikó, eMeRTon-díjas énekesnő
Szulák Andrea, eMeRTon-díjas énekesnő
valamint Zsédenyi Adrienn, Wolf Kati, Tóth Gabi, Király Linda, Veréb Tamás, Mága Jennifer, Ragány Misa, Nagy Szilárd és Takács Nikolas is.

A művészek tiszteletüket és köszönetüket is kifejezték a koncerttel a vírus elleni védekezésben résztvevőknek, valamint megemlékeztek a nemrég elhunyt Kossuth-díjas Balázs Fecóról is.

 

 

A koncerten közreműködött a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, valamint a Budapesti Gipsy Virtuózok. Vezényelt Kovács László érdemes művész.

ITT NÉZD ONLINE

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Mága Zoltán Facebook