Online előadással emlékeznek Börcsök Enikőre

A Kvartett című előadás online közvetítésével emlékezik a Vígszínház Börcsök Enikőre; a Jászai Mari-díjas színművészt február 11-én, csütörtökön helyezik végső nyugalomra.

A magyar színjátszás egyik legmeghatározóbb színészegyénisége, Börcsök Enikő január 28-án hunyt el pótolhatatlan űrt hagyva maga után. Február 11-én helyezik végső nyugalomra. A szertartás a járványügyi szabályok betartása mellett zártkörű lesz és nem sajtónyilvános. A Vígszínház és az eSzínház közös emlékezésre hív mindenkit a Kvartett című előadás online vetítésével.

Börcsök Enikő alakításait bensőséges őszinteség, játékos virtuozitás és bravúros ritmusérzék jellemezte. Minden szerepén érződött csípős, fanyar humora, mély élettapasztalata és a színház, illetve a játék örök szeretete.

Spiró György Kvartett című színművének online közvetítése február 11-én 19 órától február 14-én 10 óráig lesz elérhető jelképes támogatásért. A bevételt teljes egészében a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlják fel, amelynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt.

ITT NÉZD ONLINE

Az alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.

Börcsök Enikő 1968. január 28-án született Mezőtúron, 1991-ben fejezte be tanulmányait a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. A diploma megszerzése után 1991-től 1994-ig a Kaposvári Csiky Gergely Színházban játszott, 1994 ősze óta pedig a Vígszínház társulatának tagja volt.

Csaknem száz színházi előadás, valamint két tucat filmes és televíziós alakítás kötődik a nevéhez. Az utóbbi években rendezőként is bizonyított, a Színház- és Filmművészeti Egyetem oktatója, osztályvezető tanára volt és 2000 óta a MASZK Országos Színészegyesület elnökségi tagjaként is tevékenykedett. Szakmai munkáját számos díj és elismerés kísérte.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Vígszinház