Akusztikus verzióban hallhatjuk A DAL 2021 elődöntőseit – őket láthatjuk hétvégén a színpadon

Akusztikus verzióban hallhatjuk A DAL 2021 elődöntőseit – őket láthatjuk hétvégén a színpadon

A dalverseny negyedik válogatójának végére kialakult az elődöntő húszas mezőnye. Szombaton a Duna Televízió showműsorában tíz produkciót láthatnak a nézők 19.35-től. A dalok az elődöntők során már akusztikus változatban hangoznak el. A két elődöntőből négy-négy slágergyanús szerzemény jut tovább a március 13-ai fináléba.

Február 27-én az első elődöntőben az alábbi versenyzők térnek vissza A Dal 2021 színpadára:

BariLaci: Féltelek
Beneath My Skin: Ébredj!
Galda Levente: Eredő
GERENDÁS feat. Dárdai Blanka: Senkié
Mudfield: Nincsen szerencsém
Katona Petra: Viszlát múlt
Kaukázus: Egyetlen szó
Pink&The Panthers: Sodor a szél
Szabó Leslie: Legyen másnak is jó
Szőke Nikoletta: Új esély

A tíz dalból négy jut tovább a döntőbe. Három a zsűripontok alapján automatikusan kap helyet az élmezőnyben. Egy továbbjutó sorsa ismét az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség kezében lesz, a produkciókat alapdíjas SMS-el lehet támogatni. A szavazás időtartama alatt egy telefonszámról összesen húsz SMS küldhető. A legtöbb szavazatot kapó versenydal csatlakozik a döntősökhöz, ezzel esélyt kapva, hogy az év magyar slágere legyen.

A top 40-be jutott valamennyi szerzemény részt vesz az online Akusztik Dalversenyben. A korábbi évekhez hasonlóan a közönség idén is online szavazáson döntheti el, melyik feldolgozás nyerje A Dal 2021 Akusztik fődíját. A versenydalok meghallgathatók a műsor hivatalos online felületén: mediaklikk.hu/adal2021/akusztik, szavazni szintén ezen az oldalon lehet, március 10. éjfélig.

ATEMPO.sk / MTVA