Virtuózok – Ma este derül ki, kik lesznek a korcsoportok győztesei

Virtuózok

Az M1-en futó Virtuózok ma esti adásában derül ki, hogy kik lesznek a közmédia komolyzenei tehetségkutatójának korcsoport-győztesei.

Csaknem kétezer hangszeres fiatal jelentkezett a tehetségkutató első évadjába, a ma esti adásban azonban a három korcsoportból már csak kilencen lépnek színpadra, hogy megküzdjenek a győzelemért.

A nagyok közül Gyöngyösi Ivett zongorista, Foki Dániel énekes és Demeniv Mihály harmonikás, a tinik közül Tóth Bettina hárfás, Lugosi Dániel Ali klarinétos és Sándor Zoltán hegedűs, míg a kicsik közül Boros Misi zongorista, Szauer Bianka hárfás és Kiss Zoltán hegedűs versenyez saját korcsoportjában az első helyezésért.

Míg a középdöntőkben a fiatalokat a Magyar Virtuózok Kamarazenekar kísérte, a péntek esti döntőben az MR Szimfonikusok kíséretével, Kovács János vezényletével játszanak a versenyzők. A műsor vendégeként színpadra lép a The Piano Guys nevű amerikai formáció is két különleges slágerfeldolgozással.

 

 

A zsűri nem lesz könnyű helyzetben, a kilenc döntős ugyanis új oldalát mutatja meg a pénteki megmérettetésen.
"Ha lehet ilyet mondani, a döntőben lesz a legnehezebb dolgunk" – mondta Miklósa Erika operaénekest, a zsűri tagját.

A korcsoportgyőztesek egy-egy fellépést nyernek a New York-i Avery Fisher Hall rendezvényteremben, a torontói Roy Thomson Hallban, illetve a miami Kravis Centerben, valamint elkészíthetik első saját lemezüket is.

Az esti döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak majd, hogy megküzdjenek a Virtuózok "abszolút fődíjasának" címéért, a december 19-ei élő adásban (fináléban) azonban már a nézők szavazatai döntenek majd.

ATEMPO.sk