A somorjai Varkocs esélyes a Radio_Head Awards díjra

Újra van felvidéki magyar formáció a Radio_Head Awards díj jelöltjei között. A Rádio_FM által 13 éve indított díj célja, hogy elismerjék azokat az előadókat, dalokat, melyek más stílust képviselnek, mint amiket a kereskedelmi rádiókban hallhatunk.

A második körbe jutott a somorjai Varkocs az Év felfedezettje kategóriában, ahol rajtuk kívül még négyen szerepelnek.

A somorjai formáció felvidéki népcsoportok dorombos emlékeit dolgozza fel sajátos Hooligan Folk stílusban. Legyen az magyar, szlovák, rutén, sváb vagy bolgár nóta. Az együttes ősi magyar és szláv akusztikus hangszereken szólaltat meg olyan dalokat, melyek vagy feledésbe merültek, vagy tiltott volt játszani. Fő céljuk a szlovákiai dorombos hagyományok újjáélesztése, és bebizonyítani, hogy az ősi népi muzsika van olyan erőteljes, mint egy rock koncert.

 

 

Szavazni a díj online felületén lehet a HLASOVANIE oldalon, ahol a Varkocs nevét kell kiválasztani a jelöltek közül. A szavazáshoz telefonszámra is szükség van, ahová egy bejelentkezési kódot küldenek.

ONLINE SZAVAZÁS

 

Varkocs

 

A szavazás március 14-ig tart. Szavazzunk és segítsük az együttest, mert megérdemli! A díjakat április 16-án és 17-én adja át a rádió.

Az elmúlt években a díjra nevezettek között volt a Buy Her Sugar debütáló lemeze, valamint a Gwerkova Safari című albuma is. 2011-ben pedig a Gwerkova díjat is nyert NADA című albumával.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk