Őszre elkészülhet a Kaukázus új lemeze

Őszre elkészülhet a Kaukázus új lemeze

A Kaukázus együttes Egyetlen szó című dalával lett első a Duna Televízió dalválasztóján. A győztes a címmel járó lemezfelvétel és a videoklip készítése mellett további 10 millió forinttal építheti tovább zenei karrierjét. Ennek részeként színpadi műben is gondolkodik a zenekar.

A 2002-ben alakult Kaukázus együttes zenei világa sokféle stílust ötvöz: a drum and basstől az alternatív rockon át a klasszikus értelemben vett popzenéig. A 2006-ban újraszerveződött zenekarnak a Petőfi Rádió országos ismertséget hozott, most pedig a Duna Televízió A Dal 2021 című műsorának színpadán vett új lendületet a tagok zenei karrierje.

„Babonából sem gondoltunk arra, hogy megnyerhetjük a dalversenyt” – kezdte Said Tichiti, aki bár 22 éve él Magyarországon, A Dal 2021 döntőjében vokálozott először magyarul.

„Egyelőre nagyon nagy felelősség a lemez elkészítése, szerencsére a győztes dalon kívül vannak még készülőben továbbiak is. Megígérjük minden egyes nézőnek, aki SMS-ben ránk szavazott, hogy jó élményeket fogunk nekik adni, mert nagyon jó lemezt állítunk össze jó videókkal” – tette hozzá Kardos-Horváth János.

 

 

A közmédia egy éven belül egy legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt és egy zeneszámból videoklip készítését biztosítja a zenekarnak.

"A héten alakulnak ki a szerződéskötés részletei. A nyereményünk részeként egy év alatt kell elkészítenünk egy tízszámos lemezt az MTVA támogatásával, és most úgy tűnik, már idén ősszel elkészülhet az anyag" - mondta Kardos-Horváth János, a Kaukázus frontembere, aki A Dal 2021, egyben a Petőfi Zenei Díj legjobb dalszövegírója elismerést is kiérdemelte.

Az énekes kitért arra, hogy fontos számára a szép magyar nyelv, ezt otthonról hozta, édesapja magyartanár és könyvtáros volt.

"A jó dal és a jó dalszöveg összetartozik, felelősséggel jár, hogy az ember mit mond. Eddig egy kicsit elrejtett, underground szerző voltam, holott a Kaukázus könnyűzenét játszik. Hogy ezen belül ez rock, világzene vagy alternatív, az csak egy címke" - jegyezte meg Kardos-Horváth János.

Az Egyetlen szó című dal már tavaly májusban megszületett, majd ősszel beadták A Dal 2021 pályázatra, és a kiválasztást követően januárban és februárban csiszolták véglegesre. Domokos Tibor billentyűs a műsorban megerősítette: az Egyetlen szó alapja tíz perc alatt készen volt.

"Minél több fúziót szeretnénk belevinni a készülő új lemezbe. Sok ötletünk van; olyan albumot akarunk csinálni, amilyen még nem volt" - mondta a frontember.

ATEMPO.sk / MTI, MTVA