Kerekes Vicaval készül a Hétköznapi kudarcok című koprodukciós film

Kerekes Vicaval készül a Hétköznapi kudarcok című koprodukciós film

Az Európa Tanács 250 ezer euróval támogatja a cseh-magyar-olasz koprodukcióban, a felvidéki születésű Kerekes Vica főszereplésével készülő Hétköznapi kudarcok című film gyártását.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages márciusi döntésén 24 koprodukciónak szavazott meg gyártási támogatást, közülük a Hétköznapi kudarcok volt az egyetlen magyar vonatkozású koprodukciós film.

A füleki Kerekes Vica főszereplésével készülő pszichodráma forgatását nyárra tervezik az alkotók. A rendező, Grosan Cristina a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával tavaly forgatta A legjobb dolgokon bőgni kell című első mozifilmjét.

A Hétköznapi kudarcok történetében egy nagyvárosban furcsa robbanások sorozata szakítja meg három nő átlagos napját. Az azonosítatlan jelenség, ami teljesen átveszi az irányítást a város fölött, egyszerre gyönyörű és pusztító.

 

Fény derült a nagy titokra! - OTT VOLTUNK Kerekes Vica közönségtalálkozóján

 

A koprodukciós film magyar producere Stalter Judit, aki Laokoon Filmgroup nevű gyártócégével számos sikeres filmet jegyez, köztük a Tiszta szívvel című alkotást és társproducerként az Oscar-díjas Saul fiát.

Stalter Judit több sikeres európai koprodukción dolgozott, legutóbb az NFI támogatásával készült a Fekete pók című svájci-magyar középkori misztikus thriller, amelyben Gera Marina Nemzetközi Emmy-díjas színésznő szerepel.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages tavaly 400 ezer euró gyártási támogatást ítélt meg Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezésében készülő Műanyag égbolt című magyar-szlovák animációnak és 290 ezer eurót a Tomi, Polli és a ház szelleme című családi mesefilmnek, amely cseh-szlovák-magyar együttműködésben készült.

ATEMPO.sk / MTI