Kortárs magyar slágerekkel elevenedik meg Jézus Passiója – nézd a TV-ben élőben

Kortárs magyar slágerekkel elevenedik meg Jézus Passiója – nézd a TV-ben élőben

Hollandia, Anglia és az Egyesült Államok után 2021 áprilisában Budapestre is megérkezik a “The Passion”, a világ talán legismertebb történetét bemutató zenés utcaszínház, melyet a TV2 április 4-én, Húsvétvasárnap élőben közvetít. A Jézus szenvedéstörténetét valósághű, de mégis könnyen értelmezhetően bemutató nemzetközi zenés televíziós formátum már nézők millióit hódította meg világszerte élőben és a televíziók előtt is.

 

A hazai változat a MannaFM 98.6 megbízásából Herendi Gábor - a Valami Amerika és Kincsem alkotójának - rendezésében készül, melyben neves hazai előadók - mint Stohl András, Brasch Bence, Rudolf Péter, Sena Dagadu, Nagy-Kálózy Eszter, Szolnoki Péter és a felvidéki Telekes Péter - közkedvelt magyar slágereken keresztül (Tankcsapdától Cserháti Zsuzsáig) teszik közérthetővé és kortárssá a passió történetét. A The Passion egyedülálló lehetőséget nyújt minden nézőnek, hogy az anyanyelvükön megszeretett dalok új értelmezést nyerjenek és új nézőpontokkal, új felismerésekkel gazdagodjunk az egymáshoz való viszonyunkról, hitről, bizalomról, nyitottságról és az elfogadásról: vagyis a közös dolgainkról.

 

Passió TV2

 

“Mindannyian bízunk abban, a vírushelyzet után jobb lesz, mint előtte, bízunk abban, hogy tanulunk mindebből és méginkább összefogunk majd. A húsvéti történet ebben ad támpontokat, mert ez a történet rólunk szól, a közös alapjainkról.” - tette hozzá Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója és Paul van Laar, a produkció kreatív vezetője.

A “The Passion” egyszerre nyújt érdekes, de nyugodt kikapcsolódást és egy lehetőséget, hogy elmélyedjünk a mindannyiunk által ismert történet tanulságain. A rendező, a szervezők és Stohl András, a műsor házigazdája vár mindenkit a televíziók képernyője elé április 4-én este.

 

 

A járványhelyzetre való tekintettel a “The Passion” idén nézőközönség nélkül, a Városligeti Műjégpálya területén felépített óriás díszletben kerül megrendezésre televíziós kamerák előtt, melyet a TV2 Húsvétvasárnap 18:55-től élőben közvetít.

 

Előadók

Bányai Kelemen Barna
Stohl András
Sena Dagadu
Szolnoki Péter
Telekes Péter
Brasch Bence
Czippán Anett
Rudolf Péter
Nagy-Kálózy Eszter
Kubik Anna

Zenei producer – Rendező: Temesi Bertalan
Főrendező: Herendi Gábor

ATEMPO.sk / TV2