A nézők szavaztak: újra látható Durica Katarina regényének színpadi változata online

A nézők szavaztak: újra látható Durica Katarina regényének színpadi változata online

A Színházi világnap alkalmából tartott közönségszavazás alapján április 10-én A rendes lányok csendben sírnak lesz ismét látható, Paczolay Béla rendezésében, Márkus Luca, Balázsovits Edit és Kiss Mari szereplésével a Vígstreamházban.

 

TOVÁBBI RÉSZLETEK

 

A Színházi világnap alkalmából a Vígszínház nézői szavazhattak, hogy a november óta a Házi Színpadról közvetített előadások közül melyik legyen ismét látható a Vígstreamház műsorán. A szavazatok alapján április 10-én Durica Katarina A rendes lányok csendben sírnak című nagysikerű regényének színpadi adaptációját közvetítik, ami a női áldozatok sorsán keresztül meséli el a dunaszerdahelyi maffia történetét.

 

 

A márciusban bemutatott dara mozaikszerűen kirajzolódó cselekménye során rájövünk, a három szereplő – Hilda, Júlia, Erzsi – ugyanazoknak az eseményeknek az áldozatai, csak másféleképpen. Az előadás nemcsak felkavaró, hanem felszabadító és felemelő is. Erőt és bátorságot ad azoknak a nőknek, akik némán tűrték az erőszakot, akik nem merték felemelni a hangjukat, akik szégyenbe burkolózva éltek.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

ATEMPO.sk
Fotó: Dömölky Dániel