A felvidéki CRUX zenekar ismét a Szikra-díj jelöltjei között – SZAVAZZUNK!

A felvidéki CRUX zenekar ismét a Szikra-díj jelöltjei között – SZAVAZZUNK!

Elindult a 2021-es Szikra-Díj közönségszavazása, amelynek keretében április 25-ig bárki szavazhat a szakmai zsűri által kiválasztott jelöltekre. A keresztény könnyűzene legrangosabb megmérettetésén öt kategória jelöltjei várják a közönségszavazatokat a Szikra Projekt weboldalán.

A CRUX zenekar idén is ott szerepel a jelöltek listáján, egyedüli felvidéki zenekarként. Ezúttal a Legjobb videóklip kategóriában várják a szavazatokat a Kereszted által című dalukkal. A zenekar a tavalyi évben a közönség szavazatainak köszönhetően a Megváltottál című dalával elnyerte a 2020-as Szikra-Díj közönségdíját.

 

 

A Kereszted által című dal 2021 húsvétján jelent meg. A dalszöveg és a zene szerzője Marosi Péter, a dalhoz készült videóklip rendezője Igor Baar.

A klipet az egyházfai római katolikus templom keresztúti festmények ihlették, melyeket 1955 és 1960 között készített Cséfalvay Adalbert lelkipásztor. A festmények a dalszöveg versszakaival együtt Jézus keresztútját mutatják be, a komoly tartalom mellé pedig a refrénben egy alapvetően pozitív, reményteli üzenet és zene társul, ezáltal is kifejezve a keresztút legfontosabb üzenetét, amely az Isten végtelen és örökkévaló szeretete.

ITT SZAVAZZ!
(Legjobb videóklip)

 

Szikra-Díj

2016 óta kerül megrendezésre a keresztény könnyűzenei élet legrangosabb szakmai eseménye, a Szikra-Díjátadó Gála. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

A díjra hat kategóriában lehet beadni pályamunkákat, melyek közül a szakmai zsűri választja ki a legjobb ötöt, majd a nyertest. Ezeken kívül egy közönségdíj és egy életműdíj is kiosztásra kerül.

A Szikra-Díj szakmai zsűrijének tagjai:

Horváth Gergely (rádiós szakember – zsűrielnök),
Bolyki György (zenész, producer),
Gável Gellért (zenész),
Lackfi János (költő),
Madarász Isti (rendező)
és Mező Misi (zenész),
valamint a meghívott külsős vendég tag, Herold Péter (zenész).

A Szikra-díj kategória nyertesei egy koncertfilm keretében kerülnek kihirdetésre, április 30-án.

Minden kategória győztese automatikusan a saját kategóriájának megfelelő támogatási program résztvevőjévé válik a 2021. évben. A legjobb ötbe bekerült harminc produkció meghívást kap a Szikra Akadémia programjába, melynek keretében anyagi és szakmai segítséget kapnak Magyarország Kormánya vallásos könnyűzenét támogató programja révén.

EZ, ATEMPO.sk