Koncertek 360 fokban – egyedi élmény online

A Zsolnay 360 – minikoncertek című sorozat keretében nem megszokott módon, az előadás teljes atmoszféráját rögzítik 360 fokban. A technológia révén a közönség online részese lehet az együttes tagjai között a koncertnek, ráközelíthet a neki tetsző részekre és kiválaszthatja, hogy melyik zenészt szeretné éppen látni – mindezt 4K felbontásban.

„Ezt a kameratechnikát itthon eddig néhány videoklipben használták, de erre tervezett koncertről nem tudok; külföldön pedig olyan zenészek alkalmazzák, mint az A-ha, a Depeche Mode és az AC/DC” – mondta el Laurer Tamás műszaki osztályvezető.

A Zsolnay Örökségkezelő célja, hogy az élő kulturális élményeket nélkülöző időszakban mégis olyan különlegességgel szolgáljon, amiben a közönség úgy érezheti, hogy szinte a zenészek között van. Forgathatja a teret, így maga is részese lehet az eseménynek, ráadásul olyan módon, ami itthon még alig ismert. A koncertfelvételek Pécsett, a Zsolnay Negyed varázslatos szabadtéri területein, illetve rossz idő esetén a Kodály Központban készülnek.

Az első minikoncerten a Kéméndi Trió (Györfi Anna-ének, Kéméndi Tamás-harmonika, Szűcs Péter-gitár) népszerű sanzonjai és népzenei feldolgozásai hallhatók április 21-én, 19.00 órától.

ITT NÉZD ONLINE

„Ez egy minden szempontból nyerő kezdeményezés: Örülünk, hogy egyszerre segíthetünk a zenekaroknak publicitást adni, kedveskedhetünk a közönségnek és bemutathatjuk a Zsolnay Negyed szépségét” – számolt be Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A sorozat hetente jelentkezik, olyan fellépőkkel, mint a Pannon Filharmonikusok zenészeiből alakult kamara vonószenekar Dés Lászlóval, a Kubalibre, vagy a Pécsi Balett.

A feltöltéstől számított 30 napig látható minden elkészült minikoncert ITT.

ATEMPO.sk / Zsolnay Negyed