Online Fonogram-napon hirdetik ki az idei díjazottakat - megújult a díj

Online Fonogram-napon hirdetik ki az idei díjazottakat - megújult a díj

Interaktív műsorfolyam keretében 2021. április 24-én, szombaton hirdetik ki a Fonogram-díj idei nyerteseit az egyes zenei kategóriákban a Fonogram honlapján, közösségi oldalain.

ITT KÖVESD ONLINE

 

A nyertesek egy vadonatúj díjjal ünnepelhetnek: a sokszínű zenei paletta művészeinek sokszínű díj jár - ez idén szó szerint is teljesül, hála a megújított Fonogram-díjnak, amely pályázat útján került kiválasztásra.

Az volt a cél, hogy a pályamű az aktuális zenei trendekre reflektáljon, miközben formája, üzenete időtálló, a közel három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltó legyen. A felhívásra 24 pályázó jelentkezett. Közülük egy háromfős szakmai zsűri, valamint Szűts László, a MAHASZ elnöke választotta ki a befutót, aki végül Sipos Balázs üvegművész lett.

 

Fonogram-díj 2021

 

"A díj megtervezése során a fő hangsúlyt a színek és a színátmenetek kapták, amelyek egy egész színkört hoznak létre. Az egész spektrum megjelenítése a teljességet szimbolizálja, valamint a zenei világ színességére reflektál. A díj szerkezete - a fényképezőgép blendéjéhez hasonlatosan - ciklikusan áll össze, közepén egy ötágú csillag rajzolódik ki, ahol a fény akadálytalanul hatol át. A tárgy öt részből áll, amelyek spirálszerűen fonódnak egymásba, ezáltal egy örvényszerű dinamikusság jellemzi.

Formáját tekintve a gitárpengető adta az inspirációt, amelynek jellegzetes alakja mindenki számára jól olvasható, értelmezhető. Ez a forma kibillenti a középpont-szimetriából a tárgyat, ezáltal egy energikusabb, izgalmasabb forma jött létre." - mondta Sipos Balázs.

 

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) közel három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2021 sem lehet kivétel, ráadásul Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén 18. alkalommal hirdetnek majd győzteseket.

JELÖLTEK LISTÁJA

EZ, ATEMPO.sk