Újraindult a kulturális élet – ezeket a feltételeket kell betartani

Újraindult a kulturális élet – ezeket a feltételeket kell betartani

Azokban a járásokban, ahol másod- és elsőfokú riasztás van érvényben, tehát a piros és a rózsaszín besorolásúakban, a megadott feltételek betartása mellett már megtarthatók a színházi előadások, a szabadtéri filmvetítések, zenés és egyéb rendezvények (kiállítások, fesztiválok).

A rendezvények 50 százalékos nézőkapacitással tarthatók meg. A COVID AUTOMATA szerinti elsőfokú riasztással besorolt járásokban a szabadtéren legfeljebb 500, a belső térben pedig legfeljebb 250 néző foglalhat helyet. A COVID AUTOMATA szerinti másodfokú riasztással besorolt járásokban pedig a szabadtéren legfeljebb 200, a belső térben pedig legfeljebb 150 néző vehet részt. Csak ülőhelyek engedélyezettek és minden második helyet szabad elfoglalni, javasolt a sakktáblaszerű ültetés. Az arcmaszk továbbra is kötelező, ahogy a kézfertőtlenítés is.

A látogatóknak 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-RT/LAMP tesztet, illetve 24 óránál nem régebbi antigén tesztet kell bemutatniuk a helyszínen. Felmentést a 10 év alatti gyerekek, a beoltottak, valamint azok kapnak, akik már átestek a COVID-19 betegségen.

A szervezők kötelessége vezetni a rendezvényen résztvevők pontos létszámát és két hétig meg kell őrizni azok telefonszámát és e-mail címét. Szintén biztosítaniuk kell a rendszeres szellőztetést.

Frissítő csak a szabadban fogyasztható, ebben az esetben az asztalok között legalább kétméteres távolságot kell hagyni.

Továbbra is tilos az iskolaköteles gyermekeknek vagy iskolai csoportoknak rendezvényeket szervezni, ahogy az interaktív előadások sem engedélyezettek.

ATEMPO.sk