Lesz miből válogatni – jön a Magyar Kulturális Hét Pozsonyban

Könnyűzenei és népzenei koncertek, színházi előadások, beszélgetések, kiállítások, filmbemutatók és gasztronómiai fesztivál várja újra a látogatókat június 13-a és 20-a között Pozsonyban a Több mint szomszéd - Magyar Kulturális Hét elnevezésű rendezvénysorozat hetedik évada keretében.

A bőséges programot Szarka Tamás és Miklósa Erika, világhírű koloratúrszoprán közös Missa Missio című koncertje nyitja.

 

 

A hét folyamán közelebbről megismerhetjük Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas színművészt és családját, Háy János József Attila-díjas író-költővel pedig Récsei Noémi beszélget.

Lehár Ferencet bemutató kiállítás is nyílik több más tárlat mellett, valamint egy operettgálán is részt vehetünk hazai és magyarországi művészek előadásában.

 

 

Közösen táncolhatunk Berecz Istvánnal és a Bajkó zenekarral, koncertet ad majd a Rajkó Zenekar, a Hot Jazz Band és Lilien & Kónyai Tibor is.

Igazi élmény lesz a több mint 50 éves Kaláka koncertje, valamint Palya Bea és zenekara fellépése, akihez a kassai Gablyasz Petér is csatlakozik. A hazai zenészeket többek közt Hushegyi Johnny János szólókoncertje és a The Butchers képviseli.

 

 

A színházkedvelőket Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? előadása várja, de láthatják a Radnóti Színház Vivát Bartók darabját Fülei Balázs zongoraművész és Bálint András közreműködésével is.

 

 

részletes program.

Roni, ATEMPO.sk