Lesz miből válogatni – jön a Magyar Kulturális Hét Pozsonyban

Könnyűzenei és népzenei koncertek, színházi előadások, beszélgetések, kiállítások, filmbemutatók és gasztronómiai fesztivál várja újra a látogatókat június 13-a és 20-a között Pozsonyban a Több mint szomszéd - Magyar Kulturális Hét elnevezésű rendezvénysorozat hetedik évada keretében.

A bőséges programot Szarka Tamás és Miklósa Erika, világhírű koloratúrszoprán közös Missa Missio című koncertje nyitja.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A hét folyamán közelebbről megismerhetjük Dráfi Mátyás Jászai Mari-díjas színművészt és családját, Háy János József Attila-díjas író-költővel pedig Récsei Noémi beszélget.

Lehár Ferencet bemutató kiállítás is nyílik több más tárlat mellett, valamint egy operettgálán is részt vehetünk hazai és magyarországi művészek előadásában.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Közösen táncolhatunk Berecz Istvánnal és a Bajkó zenekarral, koncertet ad majd a Rajkó Zenekar, a Hot Jazz Band és Lilien & Kónyai Tibor is.

Igazi élmény lesz a több mint 50 éves Kaláka koncertje, valamint Palya Bea és zenekara fellépése, akihez a kassai Gablyasz Petér is csatlakozik. A hazai zenészeket többek közt Hushegyi Johnny János szólókoncertje és a The Butchers képviseli.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A színházkedvelőket Csányi Sándor Hogyan értsük félre a nőket? előadása várja, de láthatják a Radnóti Színház Vivát Bartók darabját Fülei Balázs zongoraművész és Bálint András közreműködésével is.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

részletes program.

Roni, ATEMPO.sk