Idén Horvátország is csatlakozik a Virtuózok hetedik évadához – JELENTKEZZ!

Öt ország hét televíziós csatornája sugározza a Virtuózok hetedik évadát, amely a Duna Televízióban lesz látható november 19. és december 17. között és amelyre május végéig még lehet jelentkezni.

A Virtuózok V4+ 2021 nemzetközi sorozat idén a visegrádi négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatja.

A 2014-ben indult Virtuózok az első és egyetlen magyar fejlesztésű komolyzenei tehetségkutató műsor, amelyet ma már más országban is megrendeznek - hangsúlyozta Peller Mariann, a Virtuózok alapítója.

Mint mondta, ebben az évben két magyar castingadás is látható lesz, amelyből a négy legjobb magyar tehetség kerül ki. Idén a százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönség- és különdíjakat is kiosztanak. Tavaly Szerbia, idén pedig Horvátország csatlakozott a megmérettetéshez - tette hozzá.

"Azzal, hogy médiaplatformot kapnak a fiatal tehetségek a közmédiában, az nagyon nagy előnyt jelent számukra, ezáltal megismeri őket ország-világ" - mondta Peller Mariann, kiemelve, hogy idén Plácido Domingo operaénekes-karmester is helyet foglal a zsűriben, ami lehetővé teszi a tehetségeknek, hogy eljussanak a világ nagy koncerttermeibe.

Bogányi Gergely zongoraművész, a zsűri tagja elmondta: az idei adásban új Bogányi-zongorán fognak játszani a gyerekek.

Beszélt arról is, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány elnökeként a verseny után is részt vesz a tehetségek mentorálásában és igyekszik biztos útmutatást adni nekik.

A Kis Virtuózok Alapítvány 2014-ben jött létre, alapvető feladata, hogy a műsor után segítse a fiatalokat, mesterkurzusokkal, ösztöndíjjal és fellépési lehetőséggel - hangsúlyozta Peller Mariann.

JELENTKEZZ A VIRTUÓZOK HETEDIK ÉVADÁRA

ATEMPO.sk / MTI