Online Kormorán koncert lesz a Nemzeti Összetartozás Napján

Kormorán

Kormorán koncerttel emlékezhetünk június 4-én az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jóvoltából, akik a trianoni békeszerződés százegyedik évfordulója alkalmából Trianon 101 elnevezéssel online rendezvényt valósítanak meg.

A megemlékezés a Kárpát-medencei magyar nemzeti összetartozás fontosságát célozza meg. A történelmi Magyarország területét szétdaraboló, és a magyar nemzet harmadát idegen államok fennhatósága alá szorító, 1920. június 4-én aláírt békediktátum 101. évfordulójára emlékezünk.

A Kormorán Zenekar másfél órás koncertjét 19.00 órától online tekinthetjük meg. A Koltay Gergely által alapított zenekar fennállása óta több mint száznegyven zenealbumot publikált Magyarországon és külföldön. A zenekar nevéhez köthető a folk és a rock műfaj ötvözése, illetve színpadra álmodták a népzene hangszerparkját, valamint a rockzene instrumentumait. A koncerten hallhatók lesznek részletek a Trianon című zenés történelmi rockoperából is.

 

 

A jelenlegi felállásban tíz éve dolgoznak együtt, tagjai Fehér Nóra és Vadkerti Imre énekes, Szűts István billentyűs-zeneszerző, Gáspár Álmos hegedűs, Zsoldos Tamás basszusgitáros, Karácson Zsolt ütőhangszeres, Szekeres Zoltán gitáros és a Kossuth-díjas Koltay Gergely, az együttes alapító-vezetője.

A koncertet május 21-én, 19.00 órakor a Hírös Város Turisztikai Központban rögzítették.

 

ITT NÉZD ONLINE

 

A koncert mellett a Trianon 101 - Kecskemét Emlékséta is elérhetővé válik online a Kecskemét és térsége turisztikai mobilapplikációban, illetve a www.trianonkecskemet.aranyhomok.hu. Kecskeméti helyszíneket mutatnak be, ahol Trianonnal kapcsolatos események történtek, illetve megjelenítik, felidézik az akkori emberek szolidaritását, együttérzését. Székelyné Kőrösi Ilona, főmuzeológus segít felidézni az 1920-ban történteket, illetve elmondja majd azt is, hogy a diktátum aláírására, hogyan reagált akkor Kecskemét lakossága.

EZ, ATEMPO.sk