Határon túliak a fedélzeten - az 1Kárpát-medence Fesztivállal indul a nyár az A38 Hajón

Az 1Kárpát-medence Fesztivállal indul a nyár az A38 Hajón. A fesztiválon Palya Bea, Ladánybene 27, a Sin Seekas, az Estendøn és a Kaukázus is fellép június 2. és 9. között.

 

Az 1Kárpát-medence Fesztivál 2021-ben is a magyar kultúra sokszínűségét ünnepli az A38 Hajó fedélzetén. A zenei programok védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók, de online is követhetjük őket az A38 Hajó Youtube csatornáján.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Június 2-án a kárpátaljai kötődésű, az irodalmat és popkultúrát játékosan összekapcsoló Kávészünet indítja a programsorozatot a Magna Cum Laude frontemberével, Mező Misivel. Másnap Ferenczi György és a Rackajam a magyar folkot és a rock 'n' rollt ötvözi műsorában, előtte az erdélyi-budapesti Loyal Apples' Club lép fel.

Június 4-én lírai power poppal indít a felvidéki Gorlo Volka a Kiállítótérben, majd a fesztivál visszatérőiként dinamikus dalaival érkezik a farnadi székhelyű Estendøn. A Koncertteremben a magyarországi reggae emblematikus formációja, a Ladánybene 27 zenekar lép fel, előttük pedig a vajdasági Sin Seekas lesz hallható.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Június 5-én az erdélyi FUNKorporation alapozza meg a hangulatot garage rock és balkan pop elemekkel, majd a Premecz Mátyás Organ Trio-tól hallhatunk Kéknyúl dalokat instrumentális formában.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A hetet egy nem mindennapi cover session zárja: a Kaukázus zenekar és Palya Bea zenél a felvidéki Gablyasz Péter zeneszerző társaságában, az esten saját dalaik mellett a Bagossy Brothers Company, Rúzsa Magdi és a párkányi Jóvilágvan számai is felcsendülnek.

RÉSZLETES PROGRAM

Emellett lesz slammereket és a rappereket összefogó Beatz x Poe's spoken word est, a szárnypróbálgató zenekarokat és irodalmárokat bemutató Deck, valamint Müller Péter Sziámi új sorozata, a Dalműhely várja a közönséget a kiállítótérben.

EZ, ATEMPO.sk / MTI