Kerekes Vica lett a legjobb színésznő - öt díjat nyert az Apró mesék a rangos filmfesztiválon

Kerekes Vica

Öt díjat nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a párizsi, berlini és washingtoni közönségnek párhuzamosan tartott South East European (SEE) filmfesztiválon.

A füleki születésű Kerekes Vica a elhozta a legjobb színésznő díját.

Fény derült a nagy titokra! - OTT VOLTUNK Kerekes Vica közönségtalálkozóján

 

A második világháború után játszódó magyar film az európai zsűritől megkapta a legjobb film, Szász Attila a legjobb rendező díját, míg az amerikai zsűri Szász Attilának ítélte a rendezői és Köbli Norbertnek a forgatókönyvírói díjat.

A 11. South East European (SEE) filmfesztivált 15 ország részvételével rendezték meg az elmúlt héten, idén online a párizsi, berlini és washingtoni közönségnek párhuzamosan. A díjakról nemzetközi szakmai zsűri döntött.

 

Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Szász Attila

 

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje Köbli Norbert forgatókönyvéből készült, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely volt. Az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel.

 

 

Az Apró meséket számos fesztivál hívta meg programjába. Várnából a zsűri különdíját, Pármából a legjobb filmzenéért járó fődíjat és a legjobb film díját is elhozta, nemrég Törökországban és az Egyesült Államokban is rangos díjakat nyert. Az Apró mesék megnézhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján.

Mától a mozikban a füleki Kerekes Vica új filmje - Apró mesék

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Kovács Tamás