Erős felhozatal lesz az idei Paloznaki Jazzpikniken - végleges a program

Erős felhozatal lesz az idei Paloznaki Jazzpikniken

Mario Biondi, az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience, Candy Dulfer, a De Phazz és Rúzsa Magdi mellett számos nemzetközi és magyar jazz, funk és soul előadó és formáció lép fel július 29. és 31. között a 9. Paloznaki Jazzpikniken.

Ebben az évben már a tizedik, jubileumi Jazzpikniket tartanák, ha nincs a koronavírus-járvány - idézte fel Valde Orsolya fesztiváligazgató, hozzátéve: arra azért tavaly nyáron is módot találtak, hogy a magyar előadók felléphessenek 500 fős minikoncerteken.

Valde Orsolya elmondása szerint a legtöbb idei előadó járt már korábban a Jazzpikniken, ezért is sikerült a még mindig tapasztalható utazási nehézségek ellenére ilyen erős line-upot összeállítaniuk.

 

 

Mario Biondi, az "olasz Barry White" lesz az első nap első nemzetközi fellépője, majd az Al McKay's Earth, Wind and Fire Experience játssza a világ egyik leghíresebb funky zenekarának számait régi és új tagokkal.

Másnapra a magyar zenei szcéna egyik legnépszerűbb előadója, Rúzsa Magdi készül különleges show-val

- közölte a fesztiváligazgató, hozzáfűzve: a pénteki zárókoncertet adó MF Robots tagjai más együttesekkel jártak már a Jazzpikniken, ebben a felállásban azonban most zenélnek Paloznakon először.

 

 

A zárónapon hallható az egyedi downtempo jazzt játszó, német De Phazz, utánuk a holland "szaxofon-királynő" Candy Dulfer, végül pedig a szintén holland Kraak&Smaak Live Band ad koncertet.

 

 

Sánta Dániel fesztiváligazgató-helyettes a magyar fellépőkről beszélt: a nagyszínpadon lesz hallható például a Mörk, majd a Manaky triója is.

A Fábián Juli színpadon a Sárik Péter Trió Falusi Mariann-nal ad Jazzkívánságműsort, a Királyhelmecről származó Indigo pedig a Jazzpikniken tér vissza a koncertezéshez.

 

 

A Hangfoglaló programmal együttműködésben lép fel a Sebestyén Patrik Sextet és a Rafael Márió Trió, a Fülesbagoly tehetségkutatóról pedig Szigeti Juli érkezik - emelte ki Sánta Dániel.

Ott lesz a népszerű Swing Á La Django is, valamint az Anima Sound System egy igazán különleges programmal készül.

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk / MTI