Felvidéken indul be a Republic új turnéja

A járványhelyzet és a korlátozások miatt tavaly részben elmaradt a Republic 30 éves jubileumi turnéja, viszont idén már van miből válogatni. Bő három hónap alatt több mint húsz helyszínen lépnek színpadra.

A második buli mindjárt Felvidéken várható, ahol a Zselizi Váronakpok keretében adnak ingyenes koncertet pénteken, június 25-én.

Zselízi Városi Napok 2021-ben is - részletes program

Ezzel belevágnak a nyári turnéba, melynek keretében júniusban a felvidéki Nyitrnagykéren, augusztusban pedig és Szímőn is színpadra állnak.

 

Republic

 

A pop és a rock határán működő Republic 1990-ben alakult, dallamos zenéje, könnyen értelmezhető, ám szókimondó szövegei az első lemez megjelenése, 1990 óta markánsan jelen voltak a magyar könnyűzenében. Legismertebb dalaik: Szeretni valakit valamiért, Neked könnyű lehet, Engedj közelebb, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, A 67-es út, Kék és Narancssárga, Szállj el, kismadár.

 

 

A kilencvenes évektől folyamatosan növekvő népszerűségük olyan pályatársak elismerését vívta ki, mint Bródy János, Tolcsvay László, a Beatrice, a Bikini vagy Koncz Zsuzsa, ez többször közös produkciókban is megmutatkozott.

A zenekar frontembere, szövegírója és számos dal szerzője 23 éven át Bódi László Cipő volt, aki 2013-ban hunyt el szívbetegségben. A csapatból nem sokkal később távozott a meghatározó zeneszerző, gitáros, Tóth Zoltán. 2014 óta a zenekart négyen alkotják: Boros Csaba (basszusgitár, ének); Patai Tamás (gitár, vokál); Halász Gábor (gitár, vokál); Nagy László Attila (dob).

 

 

A Republic eddig 40 lemezt adott ki, a legutóbbit tavaly novemberben, Magyarazűrben címmel. Az együttes számos szakmai díjat kapott, minden lemeze magas példányszámban kelt el.

EZ, ATEMPO.sk