Rendhagyó Táncháztalálkozó magyarországi és felvidéki helyszínekkel

Rendhagyó Táncháztalálkozó magyarországi és felvidéki helyszínekkel

Idén is rendhagyó módon valósul meg a Táncháztalálkozó. A népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje a Táncház Egyesület szervezésében 1982 óta általában minden év tavaszán – néhány vis major eset kivételével – a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében várta az élő népművészet, a városi táncházmozgalom és az ahhoz kapcsolódó társművészetek kedvelőit.

Ahogy tavaly, idén is a koronavírus-járvány miatt ez elmaradt, de július első hétvégéjén Magyarország különböző pontjain és Felvidéken rendhagyó módon – a járványügyi rendelkezéseket betartva – ismét lesz Táncháztalálkozó.

A helyszínek között van Budapesten az Uránia Filmszínház, Budapest Park, Bolgár Művelődési Ház, Fonó Budai Zeneház továbbá Eger, Gödöllő, Halásztelek, Jászberény, Kálló, Kiscsősz, Mezőkövesd, Nagyecsed, Nova, Sátoraljaújhely, Szeged, Veresegyház, Veszprém és Zalaegerszeg.

Extra helyszín ként csatlakozik a felvidéki Alsóbodok.

Július 1-e és 4-e között olyan fellépőkkel találkozhatunk, mint a Romengo és Lakatos Mónika, a Góbé zenekar, Vizeli Balázs és zenekara, a Zagyva Banda, a Bürkös Zenekar, a Dobroda zenekar, a Kolompos Együttes, a Kolo Zenekar, Juhász Réka, Bognár Szilvia, Agócs Gergely, Kubinyi Júlia, Sebő Ferenc, Berecz István és még sokan mások.

RÉSZLETES PROGRAM

Roni, ATEMPO.sk