Tátrai Tibor elárulta, mi lehet a sikerük titka

Tátrai Tibor elárulta, mi lehet a sikerük titka

Egészen júliusig kellett várnia a Tátrai Bandnek, hogy elkezdhesse a koncertszezont.

Tátrai Tibor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gitáros-dalszerző, az együttes alapítója mámoros hangulatban mesélt M2 Petőfi TV Én Vagyok Itt! Műsorának élő kapcsolásában néhány perccel a nagy visszatérés előtt. Nem tagadta egy percig sem, hogy ezúttal volt benne némi szokatlan izgalom, hiszen hónapok óta erre a pillanatra várt.

„Mielőtt színpadra léptem, azon gondolkodtam, hogyan szólal majd meg az erősítőn a gitárom. Mikor aztán felmentem, belepengettem és működött minden úgy, ahogy szokott - ez szerencsére a bandáról is elmondható. Most úgy érzem, minden rendben van” – mesélte az első koncertjének beállása után Tátrai Tibor.

 

 

A zenész azt is elmondta, szerinte miért válhatott ikonikussá a Tátrai Band és az egyedülálló zenei világuk.

„Harminc évvel ezelőtt harsány és erőszakos hangzásunk miatt figyeltek fel ránk. Kísérletező kedvűek, de kemények voltunk: levegős, szellős, szép melódiákat írtunk. Összejött egy különleges trió, Charlie, Pálvölgyi Géza és jómagam személyében, akiknek megvolt az a rutinjuk, hogy megérezzék, mi lesz a jó irány. Az első lemezünket jó gyorsan fel is csípték” – nosztalgiázott Tátrai Tibor, aki bár szeretné hinni, hogy zenéjük kiállja majd az idő próbáját, jól tudja, hogy ez elsősorban a következő generáció ízlésén múlik.

 

„A szív és az akarat megvolt a játékhoz” - Tátrai Tibor gitáros

 

Roni, ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: MÜPA