Eurovíziós Dalfesztivál - Elkezdődött a visszaszámlálás Bécsben

Eurovíziós Dalfesztivál

Elkezdődött a visszaszámlálás, a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hogy hány nap van még hátra a Eurovíziós Dalfesztivál döntőjéig, május 23-ig.

A nyolc méter magas torony csaknem öt tonnát nyom, kilenc négyzetméter alapterületű, 23,6 négyzetméternyi kivetítő-felülete van és bírja nemcsak az időjárás viszontagságait, hanem még a 130 kilométeres óránkénti széllökéseket is. Az oszlopot Bécs városa és az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) állíttatta. Az oszlopon nemcsak a visszaszámlálás, hanem a versenyről szóló aktuális információk is olvashatók.

Január 26-án a fesztivál tavalyi házigazdája, Koppenhága városának első embere adja át a szimbolikusan a kulcsot Bécs polgármesterének. Ettől a naptól a visszaszámlálást már percekben és másodpercekben is mutatja majd az oszlop kijelzője.

A bécsi városháza előtti tér a május 17. és 23. között a fesztivál falujává válik, ahol a rajongók találkozhatnak kedvenc fellépőikkel, továbbá színpadi műsorok, családi és egyéb tematikus programok is lesznek majd.

 

Eurovíziós Dalfesztivál

 

Az Eurovíziós Dalfesztivál népszerűsítése már a két ünnep között megkezdődött: december 27. óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek az osztrák fővárosában, a bécsi újévi koncert szünetében pedig bemutatták a májusi eseményről szóló reklámfilmet.

ATEMPO.sk / MTI