Plácido Domingo leszerződött a budapesti Operaházzal – jövőre lép színpadra (+VIDEÓ)

Plácido Domingo leszerződött a budapesti Operaházzal – jövőre lép színpadra

Plácido Domingo világhírű operaénekes Simon Boccanegra szerepében lép 2022 áprilisában a Magyar Állami Operaház felújított Andrássy úti épületének színpadára.

Plácido Domingo júliusi budapesti tartózkodásakor meglátogatta a felújítás alatt álló Operaházat. A bejárás alkalmat adott arra is, hogy aláírja a 2021/22-es évadra szóló szerződését a Magyar Állami Operaházzal. Ennek eredményeképpen a 2022. március 12-i nyitógálán az Opera Zenekart és Énekkart fogja dirigálni, áprilisban pedig két alkalommal énekli Verdi Simon Boccanegrájának címszerepét. Ez lesz Plácido Domingo első jelmezes, színpadi szerepe az Andrássy úti Ybl-palota színpadán.

Az operaénekes-karmester több évtizedes szoros kapcsolatot ápol az Operával és a magyar publikummal, művészetét több generáció élvezhette hazánkban első, 1973-as, majd 1987-es Erkel színházi fellépése óta. S bár a Shakespeare Estély nézői 2016-ban láthatták őt az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé.

 

 

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Erdélyi Gábor