Kiderült a III. Martosi Szabadegyetem időpontja

Martosi Szabadegyetem

Véglegessé vált a III. Martosi Szabadegyetem időpontja: a felvidéki és Felvidéken kívüli magyar fiatalok július 8-12. között találkozhatnak ismét a rendezvényen. Az érkezésre szánt nulladik nappal kiegészülő négy teljes nap kínálata több újdonsággal is szolgál majd a Feszty-park ideiglenes lakói számára.

Azt már most tudni lehet, hogy az idei Martfeszt vezető témája az önkormányzatiság, amely a szabadegyetem nyitó- és záróelőadásában is megjelenik. Délelőttönként, az előadások beindulása előtt, vetélkedők, játékok, stand up comedy és más laza programok próbálják majd kitörölni az álmosságot a szemekből, este pedig a hagyományoknak megfelelően új és visszatérő zenei arcok koncertjei zárják az aznapi műsort. A délutáni közéleti előadásokat és beszélgetéseket, illetve a koncerteket érintő részletekről hamarosan további tájékoztatás várható.

Szintén újdonság lesz a Színpad udvarban felállítandó Hungarikum-sarok, ahol hagyományos magyar ételek kóstolója mellett más, a magyar kultúrához kötődő tárgyakkal is találkozhatnak az érdeklődők. A Martosi Szabadegyetem elsődleges célcsoportját természetesen a fiatalok jelentik, ezért a szervezők a családi programokkal azokra a fiatalokra is gondolnak, akik már tettek a következő nemzedékért.

Az időpont kihirdetése alkalmából nyereményjáték indult: hetijegyet nyerhetnek azok, akik a Martfeszt facebook oldalán, az erre felhívó kép alatt, hozzászólásban megosztják a farsangi bálidényben készült fényképüket.

 

Emlékeztető 2014-ből - képek, videók a fesztiválról:

Az első napról

A második napról képekben

Gringo Sztár a Martfeszten

Képekben a harmadik napról

A negyedik napról képekben

A záró nap képekben

ATEMPO.sk