Portugáliában díjazták az Apró mesék című filmet Kerekes Vicával

A legjobb forgatókönyv díját és elismerő oklevelet nyert Szász Attila Apró mesék című filmje a portugáliai Avanca Filmfesztiválon.

A Kerekes Vica, Szabó Kimmel Tamás és Molnár Levente főszereplésével készült magyar alkotást korábban Olaszországban, Törökországban, Amerikában és Németországban is díjazták nemzetközi seregszemléken.

 

Szabó Kimmel Tamás, Kerekes Vica, Molnár Levente, Szász Attila

 

A 25. alkalommal megrendezett, július 23-tól augusztus 1-ig tartó Avanca Filmfesztivál tíz nap alatt mintegy 150 alkotást mutatott be. A portugál rendezvény nemzetközi mozis, tévés, videós és multimédiás találkozó, amelynek gazdag programjában kreatív műhelyek és kiállítások is teret kapnak.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az Apró mesék közvetlenül a II. világháború után játszódik, amikor zűrzavar és bizonytalanság uralkodik Magyarországon. Egy szélhámos megpróbál hasznot húzni ezekből a zavaros időkből, és amikor menekülnie kell Pestről, egy titokzatos nő és fia nyújt számára menedéket az erdő mélyén. Miközben háborús démonjaival viaskodik, szenvedélyes szerelmi viszonyba keveredik a nővel, akinek a férje bármelyik nap hazatérhet a frontról.

Szász Attila 2019-ben bemutatott mozifilmje, az Apró mesék a Film Positive gyártásában készült, forgatókönyvét Köbli Norbert írta, operatőre Nagy András, zeneszerzője Pacsay Attila és Parádi Gergely, producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel volt.

Mától a mozikban a füleki Kerekes Vica új filmje - Apró mesék

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Kovács Tamás