Bőséges programmal jön az egyhetes Kaposfest

Bőséges programmal jön az egyhetes Kaposfest

Újra egyhetes lesz idén a tavaly a koronavírus-járvány miatt négynaposra szűkített Kaposfest; Magyarország egyik legjelentősebb komolyzenei fesztiválját augusztus 13. és 19. között tartják Kaposváron.

A nézők 2021-ben is számíthatnak a már ismert és visszatérő művészekre, viszont először áll a Kaposfest színpadára Avi Avital, a világ legismertebb mandolinművésze, továbbá először játszik Magyarországon Ksenija Sidorova világhírű harmonikaművész.

Ott lesz a Virtuózok tehetségkutató 2017-es abszolút győztese, Kristóf Réka szoprán Komáromból, aki két nap is színpadra áll (augusztus 16-án és 18-án).

Több koncerten is fellép Matvey Demin fuvolaművész, a Csajkovszkij Verseny fúvós kategóriájának győztese és Eldbjorg Hemsing norvég származású hegedűművész.

 

Kaposfest

 

A magyar zenei élet kiválóságai közül Bogányi Gergely, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Berecz Mihály, Zempléni Szabolcs, Fenyő László, Langer Ágnes, Ránki Fülöp is fellép Kaposváron.

A Várdai István cselló- és Baráti Kristóf hegedűművész művészeti vezetésével zajló fesztivál vendége lesz a világhírű Signum Quartet, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Kállai Vonósnégyes, az In Medias Brass Quintet és mások mellett a Győri Filharmonikusok is.

A rendezvény ideje alatt mesterkurzusokat tartanak fiatal és pályakezdő muzsikusoknak.

A kamarazenei hangversenyeken fellép Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája és Amihai Gros, a Berlini Filharmonikus Zenekar szólóbrácsása, a minőségi jazz zene kedvelői Kollmann Gábor kvintettjét hallhatják Malek Andrea és Gájer Bálint közreműködésével.

Színpadra áll ifj. Sárközi Lajos formációja, a Sárközy Gypsy Fever, valamint az Oláh Krisztián Quartet is.

 

Kaposfest

 

A klasszikus zenei programokat műismertető előadások, mesterkurzusok, gyerekprogramok, kerekasztal-beszélgetések egészítik ki.

RÉSZLETES PROGRAM

"A Kaposfest évek óta az egyik leginkább várt klasszikus zenei fesztivál Magyarországon, hazai és nemzetközi láthatósága folyamatosan növekszik" – mondta Hornyák Balázs fesztiváligazgató, aki hangsúlyozta: hisznek benne, hogy a minőségi zenei élmények feledtetni tudják az elmúlt időszak nehézségeit, és idén kiemelt céljuk, kötelességük segíteni az elmúlt másfél évben a munkájuktól eleső magyar művészeknek, valamint a művészeti élet háttérmunkásainak.

Kaposvár 2021-ben ünnepli Rippl-Rónai József festőművész születésének 160. évfordulóját is ünnepli. Erről a város a Rippl-Rónai és a fiatalok című kiállítással emlékezik meg, amely augusztus 13-tól a Vaszary Képtárban látható.

ATEMPO.sk