Meghalt Charlie Watts, a legendás Rolling Stones dobosa

80 éves korában elhunyt Charlie Watts, a brit Rolling Stones együttes dobosa. A hírt az együttes közösségi oldalán is megerősítették.

Még augusztus elején derült ki, hogy a zenész gyengélkedik, amikor is bejelentette az együttes, hogy a dobos orvosai tanácsára nem vesz részt a közelgő amerikai turnén. Wattsnál még 2004 júniusában torokrákot diagnosztizáltak, de a kezelések hatására felgyógyult daganatos betegségből.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Charlie Watts Londonban született 1941. június 2-án Az angol zenész a The Rolling Stones dobosaként vált világszerte ismertté.

Jazz-dobolni tanult, majd 1961-ben csatlakozott Alexis Korner csapatához, a Blues Incorporatedhez. Eközben grafikusként dolgozott egy reklámcégnek, és Ode to a High Flying Bird címmel képregényt rajzolt Charlie „Bird” Parker tiszteletére.

1963 januárjában lett a Rolling Stones dobosa, és a zenekar tagja volt haláláig.

Az 1970-es évek végén beszállt Ian Stewart boogie-woogie csapatába, a Rocket 88-be; az 1980-as években pedig egy big banddel turnézott, majd önálló nagylemezeket adott ki.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

1989-ben a Rolling Stones tagjaként beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame-be. A Modern Drummer magazin 2006 júliusi számában Watts-ot beszavazták a Modern Drummer Hall of Fame-be olyan dobosokkal együtt, mint Ringo Starr, Keith Moon, Steve Gadd, Buddy Rich, és más neves ütősök.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Watts mindig is a banda legnyugodtabb, legzárkózottabb tagja volt. Közismert volt elegáns megjelenéséről.

Nyugodjon békében!

ATEMPO.sk