Szeptember elején a Dunakanyar ad otthont a P.Mobilosok Nemzetközi Találkozójának - jön a Völgyfesztivál

A Völgyfesztivál ad otthont 2021. szeptember 4-én a P.Mobilosok 11. Nemzetközi Találkozójának, melyre szerte a Kárpát-medencéből érkeznek majd a legendás hard rock zenekar rajongói.

Az esemény keretében közönségtalálkozóra is sor kerül, este pedig 120 perces koncertet ad a P.Mobil a Fesztivál nagyszínpadán, az 1000 négyzetméteres rendezvénysátorban.

 

A 2021. szeptember 3-5 között verőcei Csattogó-völgyben kerül megrendezésre a Dunakanyar új összművészeti fesztiválja a Völgyfesztivál.

 

Pokolgép

 

A Fesztiválon fúvószenekarokkal, népzenei fellépőkkel, sport programokkal, közönségtalálkozókkal, filmvetítéssel, zenetörténeti kiállítással és rockzenei koncertekkel is találkozhatunk. A 6 hektáros, erdők övezte tábor minden generáció számára ideális helyszínt biztosít a feltöltődésre.

Fellép többek között a Kárpátia, a P.Mobil, a Pokolgép, a Zorall, a Nemzeti Hang, Rudán Joe, az AB/CD, Navratil Andrea népdalénekes, Bese Botond magyar dudás, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar, a Korondi Fúvószenekar, a Krasznahorkai kórus, a Délvidéki Hagyományőrzők Tóthfaluból. Székelyföldről érkezik Gyurka Csaba a Csíkszeredai jégkorongozás történetét bemutató könyv szerzője. A Fesztivál pénteki napján kerül vetítésre a Kárpátia zenekar történetét bemutató Magyarnak születtem című film. Íjászattal és jurta bemutatóval érkezik az Árpád Nemzetség Kézműves és Hagyományőrző Egyesület. A Magyar Dal Atlasza című zenetörténeti kiállítás is megtekinthető lesz.

A Fesztivál a jól ismert nevek mellett a fiatal zenekarok számára is teret ad, így találkozhatunk majd a Druida zenekarral, akik a Fesztivál első nagyszínpadi koncertjét szolgáltatják és igényes folk-rock zenéjükkel talán ők lehetnek az elkövetkező évek egyik nagy berobbanói.

 

Kárpátia

 

Részletes program

Szeptember 3. (péntek)

10.00 Navratil Andrea népdalénekes, Bese Botond magyar dudás, hagyományőrző programok, Kárpátia-Magyarnak születtem filmbemutató
12.45 Druida zenekar
13.45 A Csíki jégkorongozás története könyvbemutató. Vendégünk: Gyurka Csaba a kötet szerzője
14.00 Kárpátia- Magyarnak születtem filmbemutató. Vendégünk Bicskei Éva a filmrendezője, producer
16.00 Nemzeti Hang
17.30 Árpád Nemzetség Kézműves és Hagyományőrző Egyesület jurta bemutatója
18.00 Rudán Joe
20.00 Kárpátia
22.30 Pokolgép

 

Szeptember 4. (szombat)

09.00 Foci kupa
10.00 Kulturális bemutatók, fúvószenekarok, kórusok,
13.00 Hazajáró Közönségtalálkozó
14.00 Árpád Nemzetség Kézműves és Hagyományőrző Egyesület bemutatója
15.00 XI. Nemzetközi P.Mobil Találkozó
17.00 AB/CD
19.30 P.Mobil
22.00 Zorall

ATEMPO.sk