Rúzsa Magdi: A hit által érezhetjük, hogy összetartozunk

Rúzsa Magdi

Az egyik legsikeresebb magyar énekesnő, Rúzsa Magdi mindig őrizte hitét, ez pedig – mint mondta – sok élethelyzetben segítette őt. A Máté Péter-díjas művész a vallással való személyes kapcsolatáról az Őbenne című sorozatban vallott, amelyet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva tűzött műsorára a közmédia.

Szeptember 1-től látható az Őbenne című 12 részből álló, kétperces sorozat a Duna Televízión és a közmédia más csatornáin az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódva. Az epizódokban olyan közismert zenészeket, művészeket, írókat, színészeket szólaltattak meg, akik hitükben elkötelezettek és az eucharisztiáról van saját történetük és hitvallásuk, amelyekkel példaként állhatnak mások előtt.

A szereplők között helyet kapott Rúzsa Magdi is, aki kisfilmjében a kongresszus egyik kiemelt helyszínén, a Hősök terén mesélt Istennel és a hittel való kapcsolatáról. Az énekesnő szerint a hit olyan alapot tud teremteni az emberek életében, amelyet sehol máshol nem tudnak megtalálni.

„Fontos, hogy minden ember megtalálja azt a biztos bázist, amihez minden pillanatban visszanyúlhat. Nemcsak a nehéz időkben, hanem a boldog pillanatokban is. Két szó van, amit emlegetünk az ilyen helyzetekben - és ez nem lehet véletlen - az egyik az, hogy édesanyám, a másik pedig az, hogy Istenem” – fogalmazott a műsorban Rúzsa Magdi. Az énekesnő vallásos neveltetést kapott, az első emlékei között szerepelnek az esti imádságok, amelyeket elalvás előtt mondott el a családjával közösen. „Szerintem előbb tudtam fejből az Üdvözlégyet, mint számolni” – tette hozzá, majd kiemelte, hogy a hit segítségével az összetartozás élményében is részesülhetünk, amelynek kitüntetett alkalmat adott a kongresszus.

 

 

ATEMPO.sk / MTVA