Zenés filmjével köszöntik Pásztor Erzsit születésnapján

Zenés filmjével köszöntik Pásztor Erzsit születésnapján

Szeptember 24-én ünnepli 85. születésnapját Pásztor Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, akinek alakításai színpadon, filmben és szinkronban is egyaránt felejthetetlenek. A jeles napon a Duna Televízió A kenguru című filmjének vetítésével köszönti.

A színművész gazdag életpályát tudhat maga mögött és ma is aktívan dolgozik. Játszik színházban, gyakran láthatjuk televíziós műsorokban, vagy éppen hallhatjuk valamelyik rádióműsor vendégeként. Nemrég például a Kossuth Rádió Nagyok című műsorában árulta el, mit írt neki Örkény özvegye. Az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában pedig arról beszélt, mennyire nagy születésnapi ajándékot kapott a közönségtől.

Pásztor Erzsi szinte megszámlálhatatlanul sok filmben és tévéjátékban szerepelt. Felejthetetlen előadásában kelt életre például Kajtárné a Veri az ördög a feleségét című filmben, vagy Traján Anna, az 50-es évek gyűlölködő pártaktivistája az Angi Vera című alkotásban.

Sok közül az egyik felejthetetlen filmjével köszönti a színművészt 85. születésnapján a Duna Televízió, amely szeptember 24-én, pénteken este 20.35-től A kenguru című filmjét tűzi műsorára.

Az 1975-ben készült road-movie jellegű zenés filmben Pásztor Erzsi a Vándor Éva által megformált főszereplő édesanyját alakítja. A játékfilmben olyan partnerekkel szerepel, mint Gálffi László, Koltai Róbert vagy Trokán Péter.

ATEMPO.sk / MTVA