FELHÍVÁS! Országos zenei műveltségi vetélkedő

A Szlovákiai Magyar Zenebarátok Társasága Bartók Béla halálának 70. és Szíjjártó Jenő születésének 95. évfordulójára emlékezve országos zenei műveltségi vetélkedőt hirdet a középiskolák háromfős csapatai számára.

A vetélkedő célja, hogy résztvevői megismerjék a zeneszerzők művészetét, sokrétű tevékenységét. Továbbá az alkotásaikból összeállított zenehallgatási anyaggal betekintést nyerjenek a zene szépségeibe, s azon keresztül gazdagítsák zenetörténeti ismereteiket, esztétikai igényességüket ill. kreativitásukat.

A vetélkedőre 2015. május 28-án 9 órától kerül sor a Galántai Városi Művelődési Központban. A műveltségi vetélkedőt kamarahangverseny egészíti ki, amelynek fellépője a budapesti Ad Libitum Kamaraegyüttes.

Jelentkezni 2015. február 15-ig lehet a jelentkezési lap kitöltésével, melyet a következő elérhetőségekre lehet eljuttatni:

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Cím: CSEMADOK TV, Kodály Zoltán u. 777, 924 01 Galanta

 

Felkészülési anyag:

  • Szirányi János: Bartók Béla, a Világhíres Zeneszerzők sorozatból, Kossuth Kiadó, 2012
  • Wikipedia.org
  • Dr. Tórh Árpád: „Mert törvény az anyai szó, gravitáció“, Szíjjártó Jenő a szlovákiai magyarság zeneszerzőjének élete és munkássága, MEDIAN, 2012

A vetélkedő fordulói:

  1. a zeneszerzők élete és munkássága – kvíz és fejtörők
  2. képanyag a zeneszerzők életéről és munkásságáról
  3. zenehallgatási anyag felismerése

 

Bővebb információt a következő elérhetőségeken kapnak:

Szakmai tudnivalók: Kazán József, tel: 0944 622 651, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Szervezési tudnivalók: Mézes Rudolf, tel: 0907 790 669, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ATEMPO.sk / Csemadok