Kiss Péntek József nevét viseli a komáromi VMK új kamaraterme

A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ újonnan kialakított kamaraterme kerül átadásra pénteken, mely a jövőben néhai Kiss Péntek József rendező, tanár, színházigazgató, művelődésszervező nevét viseli majd.

Magyarország Miniszterelnökségének Nemzetpolitikai Államtitkársága jóvoltából újult meg az egykori VMK-büfé – a korszerűen kialakított terem ezentúl kamarakoncertek, jazz-estek, pódiumbeszélgetések és bábelőadások méltó színtere lehet. A helyszín egyúttal a művészeti csoportok próbaterme is lesz.

 

 Egressy Béni Városi Művelődési Központ

 

 Egressy Béni Városi Művelődési Központ

 

A terveket Domján Nikolett, komáromi belsőépítész készítette. A komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ vezetősége néhai Kiss Péntek József gyermekeinek hozzájárulását kérte ahhoz, hogy az újonnan kialakított kamaraterem ezentúl az egykori művelődésszervező, tanár, színházigazgató, költő nevét viselhesse. A tragikus hirtelenséggel 66 esztendős korában elhunyt Kiss Péntek József a komáromi kulturális mozgolódás megkerülhetetlen alakja - a GIMISZ Diákszínpad létrehozója sok-sok éven át volt a VMK alkalmazottja.

 

Kiss Péntek József

 

Az átadóünnepségen október 15-én, 15.00 órától meghívott vendégként ünnepi beszédet mond Czimbalmosné Molnár Éva, a nemzetpolitikai államtitkárság felvidéki ügyosztályának vezetője, Keszegh Béla Komárom polgármestere, a házigazda nevében pedig Lakatos Róbert, az Egressy Béni Városi Művelődési Központ direktora köszönti a vendégeket és a sajtó képviselőit.

 

 Egressy Béni Városi Művelődési Központ

 

ATEMPO.sk