Ezek az alkotások kaptak díjat az 5. Magyar Klipszemlén (VIDEÓK)

Ezek az alkotások kaptak díjat az 5. Magyar Klipszemlén (VIDEÓK)

Gloria PTS című videója, Kostil Luka rendező alkotása nyerte az 5. Magyar Klipszemle fődíját. A rendezvény záró eseményén a budapesti Akvárium Klubban 35 díjat osztottak ki az elmúlt két év legjobb klipjeiből.

Az üzbég származású, Magyarországon élő rendező, Kostil Luka videójának sztorija arról szól, miként képes megváltoztatni a világ menetét a közösségi médiában feltett egyetlen poszt. A klip operatőre Garai Gábor volt.

A Gloria név mögött a Morningdeerből ismert Dányi Kriszta áll, a PTS hangmérnöke Moldvai Márk volt, a masterelést Oliver Lieb német producer végezte.

 

 

2015-ben indult Magyar Klipszemlén csütörtökön este koncertekkel, szakmai programokkal és három helyszínen vetítéssel ünnepelték a magyar klipipart. A nevezett 1042 klipből két helyszínen a shortlistes kétszázat vetítették le, egy külön helyszínen pedig egy válogatást az összes benevezett klipből.

Az eseményen fellépett Perrin, Kama, Gerendas és vendégei, a Blahalousiana akusztikus verziója, Járai Márk, a Carson Coma, Azahriah és Solére.

A klipszemle közönségdíját SzkiTon Hungarikum című videója (rendező: Haintz Olivér, operatőr: Bánk Attila), valamint Azahriah + Desh Mind1 című kisfilmje (Rendező és operatőr: Vitó Zsombor) kapta.

 

 

 

A legjobb rendezés díját a Böiler Penta című klipjéért Horváth Viktor kapta, a legjobb operatőri munkáét a Herself Lucky You-jáért M. Deák Kristóf, a legjobb alakítást Scherer Péter nyújtotta Mmamt Meztelen című videójában (rendező: Reisz Gábor).

 

 

 

 

A legjobb animáció díját Bob Moses + ZHU Desire című klipjéért ítélték oda Ertsey Donát Áronnak, Filkor Gábornak és Kalászi Benjáminnak, a legjobb image klip Jakab Péter Nem fontos személy című videója (rendező: Szabó Áron; operatőr: Kósa Péter), valamint Róqa + Call Me Unique Majestic című kisfilmje (rendező: Regős Ábel; operatőr: Bálint Dániel) lett.

 

 

 

 

A legjobb karantén kategóriában Szalai Anna + Dorozsmai Gergő Senki nem beszél című klipjéért Mandula Lujza rendezőt díjazták, a legjobb koncepciónak a Slow Village Amiben című videóját értékelték (rendező: Regős Ábel; operatőr: Orosz Bálint), a legjobb látványnak az Ivan & The Parazol Játék című klipjét (látványtervező: Farkas Clara, rendező: Szőke Barna; operatőr: Szemerey Bence), illetve Leifur James Angel In Disguise című kisfilmjét (látványtervező: Takács Eszter; rendező: Simon Balázs; operatőr: Szemerey Bence) ítélték.

 

 

 

 

 

A legjobb sztoriért a Szombath Máté által rendezett FlorasFloras-klipet, a Second Me-t díjazták, a legjobb vágásért Szőke Barnát David Guetta + MORTEN + Lovespeake Save My Life című klipjében. A szervezők különdíját a Wellhello, a zsűriét Oiee kapta.

 

 

 

A zsűriben volt Bicsérdi Ádám, a Kreatív szerkesztője, Daphne Samaras, a Kinopravda rendezője, Kamau Makumi zeneszerző és producer, Martin Wanda fotográfus, Pater Sparrow filmrendező és látványtervező, Ráday Dávid, a Sziget kreatív vezetője és a Proud Production társtulajdonosa, Reich Dániel operatőr, Spáh Dávid rendező, Szabó Tomi vágó és Törőcsik Franciska színész és énekes.

A fődíj egy 1,5 millió forint értékű eszköz- és erőforrás-támogatás volt. A különdíj felajánlók közt szerepelt az NKA Hangfoglaló Program, az Absolut, a Liszt Ünnep és a Picturepool Studios.

ATEMPO.sk / MTI