Kovács Kati meglepő titkot árult el magáról

Kovács Kati

Hiába a tökéletes énekhang, a sok évtizedes színpadi tapasztalat, valamint a szakma és a közönség elismerése, Kovács Kati a mai napig nehezen viseli a koncertjei előtti estéket.

A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas előadóművész szakmai hitvallása egyszerű: addig fog énekelni, amíg csak létezik. Nem tudná elképzelni magát más pályán, ugyanakkor színpadi múltja ellenére is borzasztóan izgul egy-egy fellépés előtt. Az énekesnő nem tagadja, drukk mindig van benne, hiszen a közönség szórakoztatása nem apró tét.

 

 

„A koncertek előtti napokban mindig nyugtalan vagyok. Nem tudok jót aludni, csak 2-3 órát, annyira ideges vagyok. Mikor eljön a koncert napja, szép lassan a műsor alatt megnyugszom. A torkom szerencsére még jól bírja az éneklést, csak a lábam szokott elfáradni, mert a mai napig magassarkú cipőt viselek a színpadon. Edzőcipőben képtelen lennék a közönség elé állni”

– fogalmazott a M5 kulturális csatorna Librettó műsorában Kovács Kati, aki még jódarabig nem szeretne nyugdíjba vonulni. A nőiessége is ugyanúgy fontos neki: smink nélkül nem megy utcára, a karantén alatt pedig még az online interjúkra is kicsinosította magát.

 

 

Egy dolog hiányzik jelenleg csak az életéből, a sport. Bár imád teniszezni, most egy ideje nélkülöznie kell az életéből, de a sportközvetítéseket folyamatosan nyomon követi a televízióban: legutóbb az M4 Sport adását szurkolta végig az angol-magyar meccs alatt.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Soós Lajos