Betyárhős alkatú ember volt - megható szavakkal idézte fel Oszter Sándor emlékét pályatársa

Megható szavakkal idézte fel Oszter Sándor emlékét pályatársa

A tragikus hirtelenséggel elhunyt Oszter Sándorra emlékezett az M5 kulturális csatorna Librettó című műsorában. A Kossuth-díjas művésszel töltött közös pillanatait pályatársa és barátja, Benkő Péter idézte fel.

Oszter Sándor egyik híres mondása volt, hogy az életben a legnehezebb dolog önmagunk alakítása a hétköznapokban. Az ember nem tud mindig kreatív, erős és szilárd jellem lenni, néha csak ül és nyalogatja a sebeit

– idézte fel az M5 megemlékezésében a Kossuth-díjas színművész gondolatait. A Magyar Televízió Rózsa Sándor-sorozatának címszereplőjeként országszerte ismertté vált művész 2021. október 29-én hunyt el.

„Egy szimpatikus hős volt, de mint a legtöbb színésznek, neki is hatalmas indulatai voltak. Oszter Sándor egy vulkán volt. Bár én sosem voltam tanúja a kitöréseinek, de úgy sejtem, ezzel a vulkánnal küzdött egész életében” – emlékezett vissza a közelmúltban elhunyt pályatársára Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színművész.

 

 

Oszter Sándor intenzív, különleges művész volt, akire annak idején még Latinovits Zoltán is felfigyelt a tömegben egy főiskolai esten, amelynek vendége volt. A közönség és a szakma is hamar észrevette tehetségét: drámai hősöket és karakterszerepeket egyaránt hitelesen formált meg.

„Sándor egy kemény, betyárhős alkatú ember volt. De sosem volt antipatikus. Szerették őt, mert kedves, szeretnivaló személyiség volt, nemcsak a filmvásznon és a színpadon, hanem az életben is”

– tette hozzá Benkő Péter, aki annak idején együtt kezdte pályáját Oszterrel, és bár különböző karakterű emberek voltak, mégis hamar életre szóló barátságot kötöttek. Bár ő mindig lágyabb természetű volt, kedvelte Oszter Sándor impulzív és határozott személyiségét.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Beliczay László / MTI