A Csavar Színház és a Komáromi Jókai Színház is bemutatkozik a jubileumi Kaleidoszkóp VersFesztiválon

Versszínházi előadásokkal, verszenei, dalköltészeti koncertekkel, versfilmes bemutatókkal, irodalmi estekkel, versmondással és kiállítással is várja a közönséget Kaleidoszkóp VersFesztivál november 7-ig Kaposváron, a Csiky Gergely Színházban és az Együd Árpád Kulturális Központban.

A szerdán kezdődött 20. jubileumi fesztiválra saját előadással érkezik a hetényi Csavar Színház koprodukcióban a Soproni Petőfi Színházzal, a Győri Nemzeti Színház, a Radnóti Színház és az Ördögkatlan Fesztivál, a Soproni Petőfi Színház koprodukcióban a Szolnoki Szigligeti Színházzal, az Esztergomi Várszínházzal és a Forrás Színházzal lép színpadra.

Jelenetek egy házasságból – a Csavar Színház előadása Kaposváron

A versenyprogramban lép fel a Komáromi Jókai Színház, a Helytelenek Társulat, a pécsi Escargo Hajója és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház is. Utóbbi Babits Mihály Jónás könyvét hozza el, amit a nézők láthatnak a Csiky Gergely Színház produkciójában is a fesztiválon. A műsorban szerepel Varró Dániel A leprikónok átka című mesejátéka Ács Tamás előadásában is.

Hamlet - Shakespeare drámája a Komáromi Jókai Színház előadásában Kaposváron

Petri György, Wass Albert és Turczi István művei mellett a Hamlet újszerű feldolgozása, az auschwitzi haláltáborok parancsnoka életének monodrámája, Pilinszky János-esttel pedig Juhász Anna, Pátkai Rozina Minka és Színész Bob várja az érdeklődőket.

A minikoncert, versmondás, versfilmvetítés mellett az Eleven Költők Társasága, a Molnár Gyuri és barátai formáció, a Loyal Apple's Club és Tóth Gabi zenekari koncertje is szerepel a programban. Fellép Takács Bence, Gerendás Péter és Lutter Imre is.

A Csiky Gergely Színház különtermében látható a Vers a falon című költészeti kiállítás, amelyen költőóriások dedikált köteteivel és versképekkel találkozhat a közönség.

A díjkiosztó gálát november 7-én tartják a Szivárvány Kultúrpalotában.

Roni, ATEMPO.sk / MTI