November közepétől újra Virtuózok a Dunán

November közepétől újra Virtuózok a Dunán

November 19. és december 17. között látható a Virtuózok V4+ komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna Televízióban.

A nemzetközi sorozat 2021-ben a visegrádi négyek országai és Horvátország tehetségeit kutatja. A százezer eurós összdíjazású versenyen országonként egy győztest hirdetnek, emellett közönségdíjak és különdíjak is lesznek.

Peller Mariann, a Virtuózok producere, alapítója elmondta: a Virtuózok V4+ első évadát az egyes partnerországok közszolgálati televízióin keresztül mintegy 7 millió néző követte és világszerte több mint 66 millió emberhez jutott el, 2021-ben 100 milliós nézettséget várnak. Idén két casting adás lesz látható november 19-től, a nemzetközi műsorok pedig december 3-tól követhetők - tette hozzá.

 

 

A zsűriben a résztvevő országok zenei szaktekintélyei ülnek. Miklósa Erika Kossuth-, Liszt Ferenc- és Prima Primissima-díjas magyar koloratúrszoprán énekesnő, Alicja Wegorzewska lengyel operaénekes; Peter Valentovic szlovák karmester és Gabriela Bohácová cseh művészeti igazgató, valamint Petar Culic horvát gitárművész a nemzetközi elődöntőkben és Stjepan Hauser horvát csellóművész a döntőben.

A "szuperzsűri" hatodik tagja Plácido Domingo operaénekes-karmester - mondta el a producer.

A 2014-ben indult Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor hetedik évada öt ország, a visegrádi négyek - Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia - mellett idén Horvátország részvételével valósul meg.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Virtuózok